Meslek lisesi vs teknik lisesi

Knover

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, RTX 4060TI 8GB, 16GB RAM.
Şu an bilişim bölümünde 11. sınıf öğrencisiyim. 12. sınıfa geçerken önümüzde iki seçenek var: Meslek olarak devam etmek veya teknik bölüme geçmek. Teknik seçersem sadece kültür dersleri olacak ve üniversiteye hazırlık süreciyle ilgileneceğim. Meslekte kalırsam ise stajlı bir dönem geçireceğim. Ben yazılımda ilerlemek istiyorum. Kültür derslerinden de nefret ederim, her ne kadar takdir alsam da deneme sınavlarında netlerim genellikle 20-30 arası oluyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, sizce hangisi daha mantıklı olur? Ben meslekte kalmayı tercih ediyorum, ancak bilgili arkadaşların tavsiyesini de almak isterim.

Stajda genelde ayak işleri yapılıyor bizim okuldan biliyorum, yani pek yazılımla işiniz olmuyor. Kültür derslerine çalışıp düzgün bir üniversite kazansanız daha iyi olur bence.

Şu an bilişim bölümünde 11. sınıf öğrencisiyim. 12. sınıfa geçerken önümüzde iki seçenek var: Meslek olarak devam etmek veya teknik bölüme geçmek. Teknik seçersem sadece kültür dersleri olacak ve üniversiteye hazırlık süreciyle ilgileneceğim. Meslekte kalırsam ise stajlı bir dönem geçireceğim. Ben yazılımda ilerlemek istiyorum. Kültür derslerinden de nefret ederim, her ne kadar takdir alsam da deneme sınavlarında netlerim genellikle 20-30 arası oluyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, sizce hangisi daha mantıklı olur? Ben meslekte kalmayı tercih ediyorum, ancak bilgili arkadaşların tavsiyesini de almak isterim.

Her meslek lisesinde seçiliyor mu bu?

Aslında kendi seçimin ama meslekte akademik olarak değil mesleki ağırlıklı eğitim alırsın. Meslekten mezun olduğunda dükkan açma sertifikası gibi bir şey alarak çalışma hayatına başlayabilirsin. Ben üniversite okuyup nitelikli bir mühendis olacağım dersen teknik daha uygundur. Dediğim gibi bu senin seçimin nasıl bir yol izleyeceksen o bölümü seçmelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı