Meslek lisesinde bilişim okumak

Lgs öğrencisi

Femtopat
Katılım
22 Temmuz 2020
Mesajlar
1
Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene LGS'ye girdim yüzdelik dilimim 20 Diyarbakır'da. Nitelikli bir Anadolu lisesi gelmiyor bende yazılım okumak istiyorum ilgim çok fazla var ve az çok biliyorum programlamayı hedefim yazılım mühendisliği. Kafama takılan şey bu adrese dayalı bir Anadolu lisesi geliyor ona mi gideyim yoksa meslek lisesine gidip bilişim mi seçeyim. Ve bana yararlı ne olur normal dersleri görür müyüm ayrıntılı bir şekilde anlatırsaniz sevinirim.
 
Türkiye'nin en iyi meslek lisesi diye adlandırılan okulda okudum. Okula her ay, hafife alınmayacak derecede devlet görevlileri gelirdi. Okula her yerden ödül yağardı. Arkadaşın hedefi/hayali mühendis olmak. Mühendis denilen adam mat-2 ile fakülteye giriyor. Meslek liseli, okulunda mat-2'yi geçtim, temel matematiği dahi adam akıllı göremez. Bol keseden sallamayın.

Öncelikle arkadaşın hayalinden bahsetmiyorum ve onu savunmadım cümlemde. İnsanların kapasitesi bellidir bana göre. Okulu övmeklede bırakmadınız. Siz "Türkiyenin en iyi meslek lisesi" mezunu olup yetersiz olduğunu söyleyebiliyorsanız. Hedefleri aynı olan insanlarda araştırıp bulabilir. Herkesin elinde internet var. Bol keseden sallayan ben değil, eğitim sistemidir. En kral okuldan mezun olup bunları diyorsunuz. Tahmin yürütücem burdan sonra ama Yurt dışı istiyorsunuz değil mi? başarılı arkadaşlarım genellikle böyle düşünüyorlar. Çünkü Türkiye'de başarılı öğrencileri tatmin edemiyoruz. Burda kalmaları için mükemmel fırsatlar veremiyoruz. Diğer ülkeler veriyor.
 
@Monolova Hocam burada sistemin nasıl olması gerektiğine dair sabaha kadar tartışabiliriz fakat konu bu değil.
Bize 2011 mi 2001 senesi mi modülünü gösteriyorlar."Neden sadece web tasarım var?" Dediğimde ben suçlu oluyorum, ne bilim Unity ile oyun proglama ya da güvenlik programları ile ilgili dallar olabilir.
Modüller gönüllü öğretmenler tarafından yazılıyor diye biliyorum(hocamız öyle söylemişti) üstüne bir de yıllar geçince ne iyi örnek kalıyor ne bir şey.
 
Ben de mesleğe gidiyorum çoğu bilgiyi 2-3 aya kavradım. Bu sene JavaScript var o belki işe yarar.
Okulda öğrendiğiniz şeyler genelde çöp oluyor.
Hoca çok iyi olsa bile sınıf yetişemiyor zaten.
Ben bu soruyu soran herkese; Fen veya anadolu gibi liseleri öneriyorum.
Hobi olarak akşamları baksa fersah fersah ileri gider zaten.
Çünkü işin altında merak var, öğrenme isteği var.
Okul sadece soğutmaya yarar.
He bir de iş biliyorsanız bakım, temizlik vs işlerini size kitlerler.
Kim için? Çalışmayı çok seven programcılar için mi? Hayır tabiki.
CS atmaya gelen işe yaramaz sürüsü için.
 
@Monolova Hocam burada sistemin nasıl olması gerektiğine dair sabaha kadar tartışabiliriz fakat konu bu değil.

Modüller gönüllü öğretmenler tarafından yazılıyor diye biliyorum(hocamız öyle söylemişti) üstüne bir de yıllar geçince ne iyi örnek kalıyor ne bir şey.

Özür dilerim haklısınız. Kendimi kaptırdım biraz.. İyi forumlar.
 
Unity ilgin varsa yabancı sitelerde tonlarca bilgi var. Elinde resmi olmaz tabii ama ilgin olduğu sürece sorun yok.

Her yıl değiştirilen kaliteli eğitim sistemimizin getirdiği minik bir aksaklık.

İşte sorun da burada patlıyor. İngilizcem kötü fakat öğretmenlerin yardımıyla çok daha rahat kavrıyorum ve tek başına kodlamak da biraz sıkıyor yani sınıf ortamında daha iyi oluyor.
 
Hocam ben şişli eml. bilgisayar/ağ işletmenliği okudum. Benim anlatacaklarımın ne kadar yararı olur bilmiyorum ama üniversite okuma amacın varsa çok zor haberin olsun. Ders programında sadece lise 1'de ortak diye sayılıyordu hala oyle mi bilmiyorum orada tüm dersleri görürsün. Lise 2'ye geçtiğin zaman seçmeli mat ve geometri adında 2 ders koyuyorlar ama derse gelen hoca soruyu kendi yazıp kendi çözerdi. Eml ögrencileri genel olarak matematik geometri derslerini lay lay lom olarak görür zaten lise 4'de sayısal dersin yok sadece 1 gün onda da 6 saat genel dersler onlarda sözel basit 1 günde labaratuar onda da aksama kadar kantır oynarsın fix değişmez. Lise de 4 yılda 3.yıl labaratuar dersi görürsün bu derslerde paket tracer programında normal bir insanın 1 ayda ögreneceği kodları, C#'da hesap makinesi ve for içinde for yazmaya kadar, birazda mail sunucu gördük. Yani adam akıllı çalışsan 1 ay router kodlama, 1 ay C#, 15-20 günde mail sunucu çalışsan o kadar seyi ögrenirsin. Bu yazdıkları yaşamayan inanmaz ama gerçek labaratuar dersine 2 ya da 3 hoca girmesi gerekir normalde ilk hepsi gelirdi standart yoklama alınır, önlük kontrolü, erkeklerde sakal kontrolu sonra erkeklere bilimum eziyet yaptırırdı sakalı uzun olan yoksa varsa ona patlardı. Ondan sonra Benin 10 15 dk işim var derdi 3 4 saat sonra ögle arasına çıkmadan gelir yoklama alırdı. Ogle arasından sonra gelirdi bir daha yoklamam alırdı bazen ögle arasından once 1 saat maksimum ders anlatırdı. Sonra akşam çıkmadan 1 saat once gelirdi 3 4 kişiye sunum anlattırırdı. Emller böyle kısaca yaşamayan bilmez.
 
Meslek lisesi, Ağ İşletmenliği bölümünden mezunum. Evet, zaman zaman lisedeyken keşke Anadolu lisesinde okusaydım diyordum. Evet bazı bilgileri eksik alıyor olabilirsin. Şuan Anadolu lisesinde okuyan arkadaşlarımdan bir sürü kazanamayan var ve ben üniversite okuyorum. Bu arada bilişim hariç meslek lisesinde okunmaz buna kesinlikle katılıyorum. Bu bölümde kendimi geliştirip, birkaç lisans almıştım. Fakat çalışmamam yüzünden çok farklı bir bölüm okuyorum. Liseden mezun olunca da elimde iş yeri açma belgesi oldu en azından. Üniversite sınavı tamamen senin elinde. Çok iyi üniversiteleri kazanan arkadaşlarımda var. Senin çalışma isteğin ve azminle doğru orantılı yani. Eğer ki hedefin yazılım ise tercihim meslek lisesi seçmen olacaktır. Fakat şunu söylemem gerek cidden çok kalitesiz, acayip değişik tipler olabiliyor. Kekoların arasında yaşam mücadelesi veriyorsun.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı