Meslek Lisesinde Bilişim Okursam Hangi Dersleri Görürüm ?

Web te zor diyolar kolay mıdır ben web sectim teknik servise de geçebilirim
Teknis servis elemanı olmak bir hedef olmamalı senin için, hedefini büyük tut. Teknik servis en berbat alandır neredeyse :)

Teknik servis işin en berbat yeri bence bence git yazılımcı ol yazılımın dibini bul ama bence teknik servis ile uğraşma insanı gerçekten çileden çıkaran noktaları var yazılımcı ol paranın dibini bul en ufak sorunda bile teknik servis çağır sen uğraşma teknik servislik bir hedef olmasın senin için hedeflerini yüksek tut.

Teknis servis elemanı olmak bir hedef olmamalı senin için, hedefini büyük tut. Teknik servis en berbat alandır neredeyse :)
Web programa herkes zor diyor

Web teki çalışanlar nerde çalısıyo -2 yıllıga geçiş yapmak istiyorum lise bitince dogru bi secim olur mu ?

Sadece Web Tasarım bir işe yaramıyor günümüzde. Programlama dilleri bilerek sayfa içerisinde kullanabilmen gerekiyor.
Kolay mı dersen, seversen kolay. Zor bir yanı yok açıkçası. Ben 2 senede neler neler öğrendim.
Programlama öğrenmek zor ben teknik serviste ömrümü çürüteyim dersen karar senin.

Lise sonrası 2 yıllık geçiş yaparsan hayatının hatasını yaparsın. Okumaya, öğrenmeye, vasıflı bir insan olmaya niyeti olan bir insan 2 yıllığı tercih etmez. Benim gibi 5 seneni harcaman gerekir. Üniversite yılları boyunca bilgi edinmeyi, bilgiye ulaşmayı öğrenmen gerekir.

Üniversiteden sonra diret olarak iş hayatına atılırsın zaten yavaştan yavaştan.
Bu yüzden lisedeki staj yerini de iyi ayarla, belki referans gösterip oradan devam edebilirsin.

Artık meslek liseleri çok daha avantajlı , M.T.O.K diye bir olay var bazı mühendisliklere çok rahat sadece meslek liseleri yerleşiyor , eskisi gibi puan kırılma durumu yok üstüne birde meslek liselerinin diploma notları normal liselerden çok daha yüksek olduğu için ekstradan iyi bir puan ekleniyor üniversite sınavında , bende meslek lisesi raylı sistemler bölümü okudum , bu sene mekatronik mühendisliğini kazandım yerleştim , meslek lisesinde kafayı kullanırsan avantaj sende.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı