Meslek lisesinde çıraklığa geçmeli mi?

Tufan Bey

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı:MSI RTX 5080 İşlemci:AMD Ryzen 7 9700x 3.80Ghz Anakart:Msi B650 Ram:(2x16)32 Gb ram Patriot Viper Venom Rgb DDR5 6000MHz SSD:Lexar LNM610 PRO 2 TB
Şu anda Meslek lisesi elektrik elektronikteyim. Babamın zoruyla gittim, ondan dolayı geçmeyi düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

İleride ne yapmak istediğine göre değişir. Çıraklığa gittiğin mesleğin dükkanını açmayacaksan bence hiçbir mantıklı yanı yok. Çalıştığım fabrikada bir sürü çırak çocuklar var, 6.000 tl para alıp neredeyse normal bir mavi yaka kadar çalışıyorlar, hem de 4 yıl boyunca. Bilmiyorum, benim mantığıma hiç oturmuyor.

İleride ne yapmak istediğine göre değişir. Çıraklığa gittiğin mesleğin dükkanını açmayacaksan bence hiçbir mantıklı yanı yok. Çalıştığım fabrikada bir sürü çırak çocuklar var, 6.000 tl para alıp neredeyse normal bir mavi yaka kadar çalışıyorlar, hem de 4 yıl boyunca. Bilmiyorum, benim mantığıma hiç oturmuyor.
Elektrik elektronikten 10 aldım ve asla geçemeyeceğim ondan dolayı çıraklığa geçmeyi düşünüyorum sevmiyorumda zaten.

Elektrik elektronikten 10 aldım ve asla geçemeyeceğim ondan dolayı çıraklığa geçmeyi düşünüyorum sevmiyorumda zaten.
Liseyi açıktan okuyup, aynı zamanda asgari ücret veya daha üstüne çalışmak daha mantıklı bir seçenek değil mi? Bilmiyorum, 4 yıl boyunca yok parasına çalışmak gerçekten bana mantıklı gelmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı