Meslek lisesinde okunmalı mı?

Babam öyle düşünmüyor meslek liselerini sevmiyor.

Hocam okuduğunuz bölüm mükemmel bir bölüm. Maaşa takıntılı biriyseniz, maaşı iyi. Neden mi meslek? Anadolu lisesi ile bir üniversiteye yerleşemezseniz, öylece kalırsınız. Ama Meslek lisesinde okursanız, en azından mesleği öğrenmiş olursunuz. İş bulabilirsiniz. Özellikle şirketler, meslek lisesi diplomasına çok dikkat ediyor. Ek olarak, üniversite sınavında ek puan alınıyor diye biliyorum. Meslekte devam et derim. Üniversiteye gidemezsen bile, meslek öğrenirsin. Benim abim Radyo ve Televizyon bölümü okudu, çok eğlenceli ve maaşı iyi bir meslek. Tabii, maaş için okumuyorsanız başka.

Okul her seferinde bize bahane uyduruyor.
Hocam okuduğunuz bölüm mükemmel bir bölüm. Maaşa takıntılı biriyseniz, maaşı iyi. Neden mi meslek? Anadolu lisesi ile bir üniversiteye yerleşemezseniz, öylece kalırsınız. Ama meslek lisesinde okursanız, en azından mesleği öğrenmiş olursunuz. İş bulabilirsiniz. Özellikle şirketler, meslek lisesi diplomasına çok dikkat ediyor. Ek olarak, üniversite sınavında ek puan alınıyor diye biliyorum. Meslekte devam et derim. Üniversiteye gidemezsen bile, meslek öğrenirsin. Benim abim radyo ve televizyon bölümü okudu, çok eğlenceli ve maaşı iyi bir meslek. Tabii, maaş için okumuyorsanız başka.

Dedikelriniz doğru ama babam meslek lisesinde geleceğin olmaz diyor.

Bir meslek lisesi mezunu olarak söylüyorum, eğer ki senin içinde ders çalışma hırsı dediğimiz dürtü çok yok ise meslek lisesinde kalman daha iyi olur. Çünkü şu anda Anadolu lisesine gidenlerin %60-70 lik bir kısmı boş gidip boş geliyor. İşin özünde aslında senin kendini geliştirmene ve neyi sevdiğine bağlı, eğer ki meslek lisesinde kalırsan ilerde sevdiğin işi yapacağını düşünüyorsan ben sana kalmanı tavsiye ederim. Kendimden örnek vereyim, lise son sınıfta staj yaptığım yere kendimi sevdirdikten sonra lise biter bitmez aynı yerde işe girdim ve meslek edinmeye çalıştım. Kapabildiğim her şeyi kaptım, yeri geldi defter tuttum, yeri geldi sırf bir kaç bi' şey daha öğreneyim diye gece saatlerine kadar çalıştım, şimdi ise aranan elemanım. Tabii ki de bunun benden götürüleri oldu mesela, arkadaşlarım gezip tozarken ben çalıştım ama cebimde hep param oldu. Eğer ders çalışma hırsın yok ise Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra kıytırık dağın başında bir üniversiteye gidene kadar git mesleğini eline al derim ben. Yani uzun lafın kısası, bence bunu başkasına değil oturup tek başına sakin kafayla kendine sorman gerekir.

@CovidTR, CİMER'e yazabilirsiniz. İdare bölümümü değiştirmek istediğim halde gerekli işlemleri yapmıyor diye. Ertesi gün müfettiş görevlendirirler, bak o zaman gerekeni yaparlar.

Hocam okuduğunuz bölüm mükemmel bir bölüm. Maaşa takıntılı biriyseniz, maaşı iyi. Neden mi meslek? Anadolu lisesi ile bir üniversiteye yerleşemezseniz, öylece kalırsınız. Ama Meslek lisesinde okursanız, en azından mesleği öğrenmiş olursunuz. İş bulabilirsiniz. Özellikle şirketler, meslek lisesi diplomasına çok dikkat ediyor. Ek olarak, üniversite sınavında ek puan alınıyor diye biliyorum. Meslekte devam et derim. Üniversiteye gidemezsen bile, meslek öğrenirsin. Benim abim Radyo ve Televizyon bölümü okudu, çok eğlenceli ve maaşı iyi bir meslek. Tabii, maaş için okumuyorsanız başka.
Türkiye'de iş mi var da adam işe alınsın? Anadolu okuyup ortalama bir eğitim alıp aşırı derecede calısırsa çok iyi üniversite kazanıp gelecegini kurabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı