Meslek lisesinden açık öğretime geçilir mi?

BtnaA

Femtopat
Daha fazla  
-11. sınıfım meslek lisesi makine bölümü okuyorum ama liseye gitmek istemiyorum açık liseye geçmek istiyorum geçebilir miyim?
-Geçebilirsem dersleri nasıl işleniyor kitap mı veriyorlar onlardan mı sorumlu oluyoruz veya nasıl oluyor bilgilendirir misiniz?
-Açık öğretim lisesi genel lise dönemlerine göre haftalık ders çizergesi tam olarak nedir ve 11. sınıf için dönemi 5 6 yazıyor ne anlama geliyor?
-11. sınıfı açıktan okuyup 12. sınıfta geri örgün öğretime dönebilir miyim? Meslek lisesi makine bölümüne yani?

Kafam çok karışık ne yapmalıyım?

Hocam yardımcı olursanız çok sevinirim @333365

Dosya Ekleri

• IMG_2756.png
    IMG_2756.png
    305,3 KB · Görüntüleme: 63
Hocam direk yazmaz ama hangi okuldan mezunsunuz dedikleri zaman açık lise mezunuyum derseniz önemseyeceklerini sanmıyorum.

Açık lise ile düz örgün öğretim lise diplomasının bir farkı yok tabii arkadaş meslek lisesi okuduğu için onun diploması tabii ki daha değerli dediğiniz üniversite olsaydı size hak verebilirdim.

AÖL geçmeyi araştırdığımda hastalık diyor bu hastalıklar fiziki mi kabul yoksa piskolojikmi.

Eğer ağır bir hastalıksa her ikisi de geçerli.

Hocam peki mesem diye bişey önerdiler 4 gün iş 1 gün okul mesemde makine bölümüne geçebilirmiyim 11. Sınıftan devam edebilirmiyim 2 yılımı bari iş yaparak hızlı bitirmeye çalışayım

Veya şimdi anadoluya geçsem sözel kısmına 11. Sınıftanmu devam yoksa 10. Sınıftanmı

Hocam peki mesem diye bişey önerdiler 4 gün iş 1 gün okul mesemde makine bölümüne geçebilirmiyim 11. Sınıftan devam edebilirmiyim 2 yılımı bari iş yaparak hızlı bitirmeye çalışayım

Veya şimdi anadoluya geçsem sözel kısmına 11. Sınıftanmu devam yoksa 10. Sınıftanmı
Açık lise ile düz örgün öğretim lise diplomasının bir farkı yok tabii arkadaş meslek lisesi okuduğu için onun diploması tabii ki daha değerli dediğiniz üniversite olsaydı size hak verebilirdim.

Eğer ağır bir hastalıksa her ikisi de geçerli.
Bugün müdür yardımcılarıyla konuştum açık öğretime geçiş yapamazsın diyorlar en fazla dondurursun diyorlar doğrumu
Ne yapabilirim
@yer fıstığı
@AnTrZ

Son düzenleme:
Hocam peki MESEM diye bir şey önerdiler 4 gün iş 1 gün okul MESEM'de makine bölümüne geçebilir miyim 11. sınıftan devam edebilir miyim 2 yılımı bari iş yaparak hızlı bitirmeye çalışayım.

Veya şimdi Anadolu'ya geçsem sözel kısmına 11. sınıftanmu devam yoksa 10. sınıftanmı.

Bugün müdür yardımcılarıyla konuştum açık öğretime geçiş yapamazsın diyorlar en fazla dondurursun diyorlar doğru mu?
Ne yapabilirim?
@yer fıstığı
@AnTrZ

Açık öğretime geçmek için gazi çocuğu, milli sporcu, 1 yıl sınıfta kalma vb gibi kuralları var yönetmelikte yazıyor.
MESEM dogru orada 4 gun is 1 gun okul seklinde hatta aylık 5 bin civarı maaşta alabiliyorsun ama kayıtları ne zaman bilmiyorum ama üniversite hayaliniz varsa orası sıkıntı. 11. sınıftan başlarsınız.
10. sınıfın 2. döneminden sonra meslek lisesinden Anadolu lisesine nakil yapamazsınız.

Açık öğretime geçmek için gazi çocuğu, milli sporcu, 1 yıl sınıfta kalma vb gibi kuralları var yönetmelikte yazıyor.
MESEM dogru orada 4 gun is 1 gun okul seklinde hatta aylık 5 bin civarı maaşta alabiliyorsun ama kayıtları ne zaman bilmiyorum ama üniversite hayaliniz varsa orası sıkıntı. 11. sınıftan başlarsınız.
10. sınıfın 2. döneminden sonra meslek lisesinden Anadolu lisesine nakil yapamazsınız.

Çok teşekkür ederim hocam bilgilendirdiğiniz için maöl hakkında bir konu açtım bilginiz varsa orayada yazarsanız sevinirim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı