Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçilir mi?

turkish66666

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba adım alperen, ben geçen sene yani 9. sınıfta iğrenç bir okula geldim OBP puanı ile OBP puanım ise 90'dı yani istediğim okula gidebiliyordum yakınımdaki, fakat ben salaklık edip bu okula gittim ve annemi babami dinlemeyerek şeytana uyarak bilişim bölümü seçmem gerekirken makine bölümü seçtim ve geçen seneden beri 1 yıldır yani çok darlanıyorum ve kendimle beraber annnemi babamı da darlıyorum, okulda düzgün eğitim verilmiyor okuma imkanım neredeyse sıfır ve ben okumak istiyorum, bu sene de yıl sonu ortalamam 73 idi. Fakat çoğu kopyayla falan oldu çünkü okulda kimse ders çalışmıyordu kalem getirmiyorlardı, çanta getirmiyorlardı, bunların arasından benim de düzgün ders çalışasım gelmedi. Matematik edebiyat gibi ezber gerektirmeyen derslerde kendim çalıştım. Ortaokulda fakat kopya falan çekmiyordum eğer takıldığım bir yer olursa arkadaşlarıma soruyordum ve zaten ortalamam 80'in altına düşmüyordu kesinlikle... Fakat burada dediğim gibi dersle alakası olan yoktu tek başımaydım. Şu anki okulumda da erken staj şansı var bizim dilimizde meshem diye geçiyor ve bu sistem şu şekilde; okul günlerinde 4 gün çalışıyoruz 1 gün okula geliyoruz ve bu şekilde mesleğimizi öğreniyoruz. "sizce Anadolu lisesine geçersem başarılı olur muyum? Sizce anadoluyamı geçmeliyim yoksa meshem diye anlattığım programamı?

ÇOK ACELESİ VAR LTFEN CEVAPLAYIN..

Merhaba alperen dostum dediklerine bakılırsa zaten memnun değilsin neden bu vasıfsız okulda daha çok zaman öldürüyorsun? İsterse en iyi meslek bölümü olsun eğer verim alamıyorsan derhal değiştirmeni tavsiye ediyorum meslek bilişim bölümü mezunu bir abin olarak.

Bence anadolu yerine daha eli yüzü düzgün meslek lisesinde bilişim bölümü oku.

Şuan meslek lisesinde okuyorum ve emin ol çoğu anadolu lisesinin 10 katı daha iyi.

Bence anadolu yerine daha eli yüzü düzgün meslek lisesinde bilişim bölümü oku.

Şuan meslek lisesinde okuyorum ve emin ol çoğu anadolu lisesinin 10 katı daha iyi.
fakat bilişim için çok geç kalmadımmı? yani hocalarımada sordum fakat önermediler.

Şuan 10.sınıf mısın?
evet 10. sınıfa geçtim

peki başarısız olursam?

Evet 10. sınıfa geçtim.

Peki başarısız olursam?

Hiçbir şey için geç değil, birkaç haftada hatta ayda 9. sınıfların öğrendiklerini öğrenebilirsin sadece algoritmayı çözsen yeter, bende bu arada meslek Anadolu lisesi bilişim bölümü mezunuyum yani bölüm derslerinin bir zorluğu yok en güzel bölüm diyebilirim sana ama sen yine de neye yatkınsan o bölüm üzerine bir liseye git sana tavsiyem olsun.

Evet 10. sınıfa geçtim.

Peki başarısız olursam?

Sevdiğin ve öğrenmek istediğin bir alanda ya da bölümde başarısız olman çalışmana ve kendine ayırdığın zamana bağlı, başarısız olursan da tekrar denersin önemli olan pes etmemek, belli sıkıntılar yüzünden başarısız olabilirsin bu gayet doğal bir şey ama şöyle de düşünmen lazım, 1 günde olmayacak ama pes edersen hiç olmayacak, en başta da dediğim gibi neye ilgin varsa o bölüm üzerine bir liseye git hiçbir şey için geç değil.

Bazı şeyler için geç. Meslek'de verilen eğitimle anadoluda verilen aynı değil genelleme yapmak istemiyorum fakat çoğunlukla anadoluda temel derslerin sınavları zor oluyor. Meslek'de sıkıntı çekiyorsa başka bir mesleğe gitmesi daha iyi olur.

Size katılıyorum hocam vallahi çok doğru bir yere değindiniz, meslek lisesindeki dersler daha kolay evet ortamları da şehirden şehir'e göre değişir fakat şöyle bir şey de var, bölüm dersleri baraj dersler oluyor, bölüm derslerinden kalırsan diğer derslerden kalmamış olsan dahi sınıfta kalıyorsuın.

peki abi 9. sınıfdan kalan bilişim derslerini öğrenmem şartmı sizce şart ise nasıl öğrenebilirim çok sordumda phytondan bahsettiler onuda nereye kadar nasıl öğreneyim hiçbir fikrim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…