Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçiş yapılabilir mi?

123demedeme123

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci 13th Gen Intel(R) Core(TM) i5-13420H 2.10 GHz
Takılı RAM 32,0 GB (kullanılabilir: 31,7 GB)
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Kalem ve dokunma Bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok
512 gb ssd
nvidia rtx3050 (6gb)
Meslek
öğrenci
Merhaba 10. sınıfım sınıf tekrarım da yok daha önce Anadolu lisesindeydim sonra meslek lisesine geçtim. Daha 1 haftamı bile tamamlamadım ve yeniden Anadolu lisesine geçmek istiyorum. Çıraklık bölümündeyim kaportacı olarak. Sizce geçiş mümkün mü? Bazı arkadaşlarım meslekten Anadolu'ya daha sonra tekrar mesleğe geçmişti. Şu an tarih 10 Eylül müdürle konuştum daha kaydımı tam yapmamışlar işlemlerim bitmemiş. Evraklarımı alıp Anadolu lisesine geçebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek lisesinde kalman daha mantıklı, Anadolu'dan mezun olmak yerine oradan olursan lise mezunu oluyorsun lise fark etmiyor ama iş öğrenirsin. Bende meslek lisesindeyim motor bölümün deyim, liseden sonra iş ile alakam olmayacak bile. Sadece elinin altında bir meslek olacak usta olmuş olacaksın, lise önlemli değil, önemli olan senin çalışman üniversite istiyorsan meslek lisesinden de yapabilirsin. Ben sadece liseyi bitirmek için meslek lisesindeyim bir de resmi olarak bir usta oluyorsun ki, kaportacılık 100 yılın mesleğidir. Tabii gene siz bilirsiniz, bende Anadolu'ya geçtim sonra tekrar geldim buraya. Kız ortamı falan istiyorsanız bunun için gitmeyin sadece gerçekten çalışacaksan günü gününe ve dersleri yapabileceksen Anadolu lisesine gidebilirsin ama demekle olmuyor. Ve boş kalma olasılığın var meslek lisesine git bence, istersen üniversiteye gidersin orada ortamın olur çok güzel hem de tabii güzel bir bölüme gidersen, fazla uzatmayayım son lafım şu olsun. Nasıl istiyorsan öyle yapabilirsin kendi kararın, ve asıl cevabın şu kaydın meslek lisesine tamamlansa bile her yılın 1.dönemin sonuna kadar vaktin var.

Meslek lisesinde kalman daha mantıklı, Anadolu'dan mezun olmak yerine oradan olursan lise mezunu oluyorsun lise fark etmiyor ama iş öğrenirsin. Bende meslek lisesindeyim motor bölümün deyim, liseden sonra iş ile alakam olmayacak bile. Sadece elinin altında bir meslek olacak usta olmuş olacaksın, lise önlemli değil, önemli olan senin çalışman üniversite istiyorsan meslek lisesinden de yapabilirsin. Ben sadece liseyi bitirmek için meslek lisesindeyim bir de resmi olarak bir usta oluyorsun ki, kaportacılık 100 yılın mesleğidir. Tabii gene siz bilirsiniz, bende Anadolu'ya geçtim sonra tekrar geldim buraya. Kız ortamı falan istiyorsanız bunun için gitmeyin sadece gerçekten çalışacaksan günü gününe ve dersleri yapabileceksen Anadolu lisesine gidebilirsin ama demekle olmuyor. Ve boş kalma olasılığın var meslek lisesine git bence, istersen üniversiteye gidersin orada ortamın olur çok güzel hem de tabii güzel bir bölüme gidersen, fazla uzatmayayım son lafım şu olsun. Nasıl istiyorsan öyle yapabilirsin kendi kararın, ve asıl cevabın şu kaydın meslek lisesine tamamlansa bile her yılın 1.dönemin sonuna kadar vaktin var.

Teşekkür ederim ailemle görüşüp kesin bir karar vereceğim kaportacı olarak devam edersem yurt dışında çalışacağım muhtemelen kaportada kalacağım. Kız ortamıyla alakam yok benim hayatım boyunca hiç sevgilimde olmadı maalesef :(

Reis bir şey daha sorabilir miyim mesela ben bir kaportayı tamir ettim fiyatını neye bakarak veriyoruz biliyor musun ve kalfalık için sınav yapılıyor mu?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ailemle görüşüp kesin bir karar vereceğim kaportacı olarak devam edersem yurt dışında çalışacağım muhtemelen kaportada kalacağım. Kız ortamıyla alakam yok benim hayatım boyunca hiç sevgilimde olmadı maalesef :(

Reis bir şey daha sorabilir miyim mesela ben bir kaportayı tamir ettim fiyatını neye bakarak veriyoruz biliyor musun ve kalfalık için sınav yapılıyor mu?

Kalfalık sınavı olması lazım, kaportayı tam bilmem ama hasara göre giden malzemeye işçilik falan bunlara bakarak fiyat veriliyor staj yapınca ortalama fiyatı öğrenirsin piyasaya bağlı olabilir, boya cila falan derken, bir de işçilik maliyetini hesaba katıyorsun, bir de kaportacı falan olursan memurlardan fazla maaş alırsın kendi dükkanın olursa, zaten liseden mezun olunca bileğinde altın bilezik olmuş olur meslek elinde olduğu için, he dersen ben sıkıldım işten dersen paranda var, ister çalışıp zevkine üniversite okursun veya üniversite mezunu olup o iştede çalışabilirsin, meslek lisesi sadece işte olmanı garanti ediyor. Okul ve iş hayatında başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı