Meslek lisesinden çıraklık okuluna geçmeli miyim?

Evlere gidip tesisatçılık vs yapanlardan bahsediyorum.
 
Tabi ki öyle,kolay değil, bunun kışı var bir de özellikle. Soğukta çatır çatır parmaklarınız da tutmayacak vs., ömür yağ'ın kir'in içinde geçecek.. Ki, dükkan öyle kalorifer, kombi vs. de en azından ben yaşadığım yerde görmedim. Ama afedersiniz okumaya g** yoksa yapacak bir şey yok. Kimi insana kitabı iteleseniz de girmez.
 
Evlere gidip tesisatçılık vs yapanlardan bahsediyorum.
Kendi dükkanı olanlar yani. Peki o insanlar bu imkanları anasının karından doğduğunda mı verildi? Kendi babamdan biliyorum. Kendisi lise terk. Ama şu an 2 haftalık işinden 80k kar edebiliyor. Emeklilik yaşına gelmiş adam oturduğu yerden para kazanıyor. Peki bu şartları nasıl sağladı? Sektörde adını duyurmak ve deneyimlenmek için tabiri caizse 10 yıl köpek gibi çalıştı. Bazen eve gelmediği bile oluyordu.
 
Arkadaş haklı şu an çoğu ustanın günlüğü 1500 TL civarında daha fazla olanlar da var.

Babam'a yardım amaçlı sanayide çalışıyorum. Çevremizdeki tüm zenginler ilkokul terk, babamda tamirci babam eğer paraya düşkün kurnaz birisi olsaydı makine tamirinden ayda en az 25bin TL alırdı fakat az para istiyor. Hamallık olabilir evet ama her işin başında hamallık vardır senin abin o üniversiteyi kazanmak için kim bilir kaç sene çalıştı yeri geldi gece uyumadı. Hamallık yapmış oluyor mu evet oluyor. Bu yüzden üniversite okumadan kazanamazsın deme boşuna, en basiti araba tamirciliği 4 tane teker tak işçilik parası keyfine göre yaz kimse bir şey diyemez abinde o parayı almak için 3-4 gün çalışsın.
 
Katılıyorum. Herkes zamanında hamallık yapacak ki sonrasında ekmeğini yiyebilsin.
 
Ha tabi, yinede işiniz olursa saat 8 -akşam ezanı gibi bir sürede de iyi kazanabilirsiniz. Ne de olsa hayat işten ibaret değil. Ama, fazlası için her yerde, her alanda kendini geliştirmek şart, sanayide de öyle, çevre büyük veli nimet sanayide. Çünkü çevreniz varsa işiniz var demektir bir nevi. "Şu usta yapar, o iyi" dedirttirmeyi başarmak yani, ama kolay değil. Dükkanınız memleketinizde ise işiniz daha kolay olur.
 

Hayır öyle bir şey yok bu işin en iyi tarafı zaten keyfine göre açıyorsun. Çünkü kendi dükkanın tamircilik ise seni arıyorlar sen tarih veriyorsun gidip yapıyorsun o işi. En kötü tarafı, işin çıraklık zamanları ustalar biraz gaddar olabilir ama bu işte içinden gelmesi lazım içinden gelmezse kim gelirse gelsin hiçbir şey yapamaz.
 
Hocam dedikleriniz bir yerde doğru ama, herkesin okuduğu bir dünya da iyi olmazdı, olmuyor da zaten. Hayat her insanı farklı bir yola sürüklüyor, kimisi okuyor, kimisi çalışıyor.Bu dünyada 1 milyon kişi hedefler, 1000'i gerçekleştirir. Ama, ekmek parası bu, bir şekilde geçinmeniz gerek. Fakirlik diyince öyle kolay olmuyor o, çalışırsan en azından bir mesleğin olur. Okuyamadım diye soğukta oturup kuru ekmek dahi yiyemiyecek misin? Öyle bir hale gelin, gençliğinizin sövülmedik yanını bırakmazsınız.
 

Sen galiba sanayi ortamını filmlerden veya çok uzaktan görüyorsun ama cidden söylüyorum öyle değil işi öğrenenler gününün yarısını göbeğini kaşıyarak geçiriyor. 2 saat iş yapıp en az 800 TL alıyorlar.
 
Eğer sürekli keyfine bakarsan aç kalırsın. Sabah kalkıp dükkanı açacaksın, nerede öyle hayat? İnsanlar gelecek şurası şöyle burası böyle diyecek. Sadece dışarıya iş yapmayı sizde duydum. Tamam, dışarıya veya ilçe/il içine de gidilir, araba yolda kalmıştır vs., veya servissinizdir, başka bir şehirde motor vardır vs. ama sadece bundan ibaret değil. Çıraklık ta o kadar da olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…