Meslek lisesine gidip yazılımcı olunur mu?

arda.nb01

Centipat
Daha fazla  
Derslerim üst düzey değil ve matematiğe filan kafam fazla basmıyor. Sizce meslekte bilişim filan okuyup gelecekte başarılı olabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematiğe kafam basmıyor diye bir şey yok hocam ilgin yoksa matematiğe yazılıma da ilgin yoktur bu kadar basit. Ya kendini matematikte geliştirmeye bak ya da başka alana yönel.

Yazılım dediğin kavram çok büyük hocam sen hangi konuda yazılım öğrenmek istiyorsun hangi program üzerine gibi birçok faktör var matematiğinin kötü olması sana engel olmaz gerçekten ilgin varsa önce hangi yönlere ilgin olduğunu bul araştırmanı ona göre yap bazı yazılım dillerinde matematikten çok yabancı dil gerekiyor zaten temeli öğrenirsen eğitim almadan da gelişirsin.

Matematiğe kafam basmıyor diye bir şey yok hocam ilgin yoksa matematiğe yazılıma da ilgin yoktur bu kadar basit. Ya kendini matematikte geliştirmeye bak ya da başka alana yönel.

Hocam şu an hala matematikle kodun alakasını çözemedim ve yapamadığım değil de yani en azından Anadolu liselerine gidip 10 tane ders gorecegime burada kodlamayi öğrenirim daha iyi değil mi?

Yazılım dediğin kavram çok büyük hocam sen hangi konuda yazılım öğrenmek istiyorsun hangi program üzerine gibi birçok faktör var matematiğinin kötü olması sana engel olmaz gerçekten ilgin varsa önce hangi yönlere ilgin olduğunu bul araştırmanı ona göre yap bazı yazılım dillerinde matematikten çok yabancı dil gerekiyor zaten temeli öğrenirsen eğitim almadan da gelişirsin.

Ya oyun yapımcısı olmayı düşünüyorum ama JavaScript falan da olabilir web işi filan yani.

Hocam şu an hala matematikle kodun alakasını çözemedim ve yapamadığım değil de yani en azından Anadolu liselerine gidip 10 tane ders gorecegime burada kodlamayi öğrenirim daha iyi değil mi?

Ya oyun yapımcısı olmayı düşünüyorum ama JavaScript falan da olabilir web işi filan yani.

Ben Unity 3D ve Unreal Engine ile uğraşıyorum aynı zamanda web tasarım yapıyorum
Matematikle gram alakam yoktu halada üst düzey matematiğim yok ama matematiği güzel olan herkesin yaptığını yaparım bunlar hayalini bozmasın
Oyun yapacaksan unityemi Unreal Engine'ye mi yöneliceğine karar ver yazılım bakımından birbirinden çok farklılar aslında
Yazılım öğrenmeden önce Unity ve Unreal Engine'nin nasıl bir arayüze sahip olduğunu öğren scriptlere bunları öğrendikten sonra yoğunlaşmanı öneririm.

Ben Unity 3D ve Unreal Engine ile uğraşıyorum aynı zamanda web tasarım yapıyorum.
Matematikle gram alakam yoktu halada üst düzey matematiğim yok ama matematiği güzel olan herkesin yaptığını yaparım bunlar hayalini bozmasın.
Oyun yapacaksan unityemi Unreal Engine'ye mi yöneliceğine karar ver yazılım bakımından birbirinden çok farklılar aslında.
Yazılım öğrenmeden önce Unity ve Unreal Engine'nin nasıl bir arayüze sahip olduğunu öğren scriptlere bunları öğrendikten sonra yoğunlaşmanı öneririm.

Hocam kaç yaşındasınız ve yani mesleğe gidip bunları yapabilir miyim?

Hocam kaç yaşındasınız ve yani mesleğe gidip bunları yapabilir miyim?

Mesleğe gidip bunları yapabilir miyim derken neden bahsediyorsun meslek veya Anadolu'ya Unity ve Unreal için gidilmez internetten veya özel olarak dersler al Unity ve Unreal öğrenmekse tabii amacın. Başka bir yazılım diliyse onu bilemem

Mesleğe gidip bunları yapabilir miyim derken neden bahsediyorsun meslek veya Anadolu'ya Unity ve Unreal için gidilmez internetten veya özel olarak dersler al Unity ve Unreal öğrenmekse tabii amacın. Başka bir yazılım diliyse onu bilemem.

Ya direk yazilimcilik için demek istemiştim.

Yabancı dilin daha ağırlıklı olduğu dil söyler misin hocam benim de matematiğim pek iyi değil ama belki o dediğiniz dilde kendimi geliştirebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı