Yani şöyle diyeyim o zaman. Liseden çıktıktan sonra A101-ŞOK-BİM gibi şubeli bakkallarda asgari ücrete çalışmayayım. Olursa dükkan açabileyim, kendi işimi yapayım, iyi para kazanayım diyorsa biri mesleğe gitmeli. Şahsen Anadolu'da dil okuyup pişman olanlardan da birisiyim.
Karı kız muhabbeti her yerde var. Almanya'ya gittim oradaki adamların da yağlı mutlu son masajından başka konuştukları bir şey yok.
Konuyu açan arkadaş okuyacağım diyorsa, köpek gibi çalışırım iyi bir okulun mütercim/tercümanlık bölümüne girerim diyorsa boşuna mesleğe geçmesin. Ama bir garantisi yoksa bu konuda mesleğe gitmesi daha faydalı olur.
Hiç yoktan liseden çıkınca para kazanabileceği bir dal olur.
Var, neredeyse boş okumakla aynı şey. Son zamanlarda dilden mezun olan çoğu kişi aynı kaderi paylaşıyor. Kpss/yds ile en kötüsünden de olsa devlette bir yere atanmaya çalışıyor, özel sektörde eziliyorlar.
Tekrar diyorum ben çalışırım iyi yerlere gelirim diyorsan oku. Yok bende o ışık yok diyorsan geç mesleğe iş öğren.
Çevirmenlik okuyacağım diyorsan Zonguldak'ta 2 senelik uygulamalı İngilizce çevirmenlik bölümü var oraya da girebilirsin 4 senelik tutmazsa. Gerçi spesifik bir şey istemediğin sürece ülkenin içinde illaki 1/2 okula sıralaman yetebiliyor.
Ben Çin dili ve edb okumak istedim hiçbiri tutmadı ben de kenara attım hayalimi. Programcılık okudum pişmanım. Keşke babam kafama vura vura meslek lisesinde elektrik elektroniğe yazdırsaydı.