Meslek lisesine mi gidilmeli yoksa Anadolu lisesine mi?

Daha fazla  
Merhaba 8. sınıfım. Dönem boyunca ders çalışma alışkanlığım olmadığı için 1 gram ders çalışmadım 3 gün boyunca da pek bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. Bu yüzden 76 OBP'm ile OBP ile alan liselere gitmek istiyorum.

2 tane lise buldum birisi mesleki ve teknik Anadolu lisesi (bilişim, kimya, elektrik bölümleri var) OBP 68 civarı bir şey.
Diğeride düz Anadolu lisesi OBP 75 civarı bir şey.

Çok fazla ders çalışma alışkanlığım yok ama belki sonradanda kazanabilirim inanın bilmiyorum. Baştaki düşüncem Anadolu'ya gidip YKS'ye hazırlanıp iyi bir üniversiteye gidebilirim diyeydi fakat yine aynı hataları yapabileceğimden korkuyorum.

Bilişim alanında bilgisayarlara yönelik bir ilgim var ama bilemiyorum tabii ki de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders çalışma alışkanlığın yok ise, bilişime de ilgin varsa meslek lisesine gitmen daha iyi olur, YKS'de işini kolaylaştırır.

anladığım kadarıyla ders calısma alıskanlıgın yok sonrada zor kazanırsın diye dusunuyorum onun yerine mesleğe gitmen daha mantıklı direk meslek öğrenirsin hemde ilgi alanın

Ben Anadolu diye tutturmuştum meslek kazanınca 3 geçiş denedim tutmadı ama iyi ki tutmamış (ATP Anadolu Teknik) bölümünde okudum ve memnunum ortamı olsun, hem Anadolu dersleri işledim yapmasamda elimde ekstra bir meslek oldu tabii bölüme ve okula göre değişir.

Merhaba 8. sınıfım. Dönem boyunca ders çalışma alışkanlığım olmadığı için 1 gram ders çalışmadım 3 gün boyunca da pek bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. Bu yüzden 76 OBP'm ile OBP ile alan liselere gitmek istiyorum.

2 tane lise buldum birisi mesleki ve teknik Anadolu lisesi (bilişim, kimya, elektrik bölümleri var) OBP 68 civarı bir şey.

Çok fazla ders çalışma alışkanlığım yok ama belki sonradanda kazanabilirim inanın bilmiyorum. Baştaki düşüncem Anadolu'ya gidip YKS'ye hazırlanıp iyi bir üniversiteye gidebilirim diyeydi fakat yine aynı hataları yapabileceğimden korkuyorum.

Bilişim alanında bilgisayarlara yönelik bir ilgim var ama bilemiyorum tabii ki de.

Üniversiteye gitmek istiyorsan Anadolu tabii ki.

Hangi ildesin? Pendik civarındaysan sana bu obpue türk telekom bilişim meslek, Nuri demirağ bilişim meslek. Ortalamayla Yavuz Sultan Anadolu lisesi. Obp ile meslek lisesi tercih edersen AMP(meslek programı okursun yani 12.sinifta 3 gün işe 2 gün okula gidersin) "kısacası üniversite istiyorsan Anadolu, direk işe başlayayım diyorsan AMP meslek"

Technopat Haberler

Geri
Yukarı