Meslek lisesinin üniversite için katkısı var mı?

Mtok girebildinizmi peki?

Hocam tercihim bilgisayar veya yazılım olmadı. Aslında bilgisayar ile gayet içli dışlıyım fakat bu yazılım ve bilgisayara saçma rağbet canımı çok sıkıyor. Hiçbir şey bilmeyen adamlar bilgisayar mühendisliği yazıyor :) O yüzden yazmadım. Türkiye gibi bir yerde bana kalırsa okunacak tek bölüm sağlık sağlık sağlık.

@yer fıstığı haftalık belli bir ders saati olur. O da genellikle 40 saattir, meslek liselerinde değişkenlik gösterebilir. Haftalık ders saatinizin 45 saat olduğunu varsayalım, onu 5'e böl. Muhtemelen günlük 9 saat ders görürsünüz.

İnşallah öyle olur böyle çekilmez çünkü.

@333365 haklısınız mtok kontenjanı üzerinden giriyorlar ve puanları daha düşük o konudaki bilgi yanlış ama son sene staj görüp diğer 3 yıl meslek dersleriyle uğraşıp mtok girmekte zor bende bunu belirtmek isterim.

Her gün böyle ise çekilmez.

Lütfen yanlış yönlendirmeyin insanları, öğrenmekten daha iyi bir şey mi vardır. Sanki ağır bir işte çalıştıracaklar.

Böyle yazıyor bilişim bölümü.

Dostum saatleri çok iyi kesinlikle bir şeyler öğretiyorlarsa derslerine iyi odaklan bu yaşta öğrendin öğrendin kendin çabalamadıktan sonra kimse sizin peşinizden koşmaz hele ki lise yılları öğrenmek için çok iyi yıllar Üni de rahat olabilmek için ne öğrenirsen senin için kar.

@EmirElibol ona zaten bir şey demedim. Sadece konudaki yanlış bilgiyi düzelttim. Karar konu sahibinin, konu sahibinin nasıl bir öğrenci olduğunu bilebilmem mümkün değil.

Meslek Lisesi Bilişim bölümü mezunuyum.

Eğer 4 yıllık üniversite istiyorsanız, Anadolu Lisesi'ne gitmelisiniz.

Ne alaka, anlamadım?
Ney ne alaka? Başlıktaki soruya cevap verdim.
Ben yazılım mühendisi olmak istiyorum. Ablam Anadolu'ya gidip mezuna kaldığı için beni meslek lisesine yazdırdılar. Okul günlük 12 saatmiş sizce gideyim mi yoksa ağlayıp Anadolu'ya mı nakil aldırayım?
Meslek lisesinde özellikle son iki yıl meslek dersi odaklı geçtiği için 4 yıllık üniversite tutturmak epey zorlaşıyor.

9-10. sınıfların aşırı farklı olmaması ve kendi bölümlerinde ekstra puan sağlayacağı için 2 yıllık üniversite (meslek yüksekokulu) okumayı düşünülürse meslek lisesi okumaya değebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı