Meslek seçimi nasıl olmalı?

KufurbazHaydo5

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayara ve bilgisayar donanımlarına ilgiliyim, bilgisayar toplamayı vs. çok seviyorum, Anadolu lisesindeyim, matematikle aram idare eder fen derslerini seviyorum. Sizce hangi mesleği ileride tercih etmeliyim?

Bilgisayara ve bilgisayar donanımlarına ilgiliyim, bilgisayar toplamayı vs. çok seviyorum, Anadolu lisesindeyim, matematikle aram idare eder fen derslerini seviyorum. Sizce hangi mesleği ileride tercih etmeliyim?
Matematiğe yönelip bilgisayar mühendisliği olun bence. Ama çok çalışmanız lazım. Ya da bilgisayar tamircisi olun. İyi bir meslek değil gibi ama parçacığa göre fiyatlar değişir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biraz değişik ama yine de paylaşmak istedim.

Valla herkesin dediği klasik cümleyi kurmayacağım:

Sevdiğin bölümü yap demeyeceğim.

Hangi bölüm fazla para kazandırıyorsa ona git. Ailemde kaptanlık okuyan birisi var. O da giderdi bilgisayar bölümüne ama hayatını rahatlatacağını bildiği için kaptan olmak istedi.

Hangi bölüm fazla kazandırıyorsa ona git. Seviyorum diye gidip az kazandıran bölümler sadece hayatını süründürür. Git fazla kazandıran ancak sevmediğin bir bölümü yaz, yatırım yap. 24'ünde mezunsan 10 yıl çalışır birikim yaparsın 34'ünde rahat rahat istifanı verir tazminatını alır çıkarsın.

Sırf para için kaptan olmuşta bir ömür sevmeden nasıl denizlerde geçer.

Sırf para için kaptan olmuşta bir ömür sevmeden nasıl denizlerde geçer.
Bir ömür dediğiniz ney hocam. Vardiyalı çalışıyorlar. 365 günün her günü denizde değiller. ortalama 4 bin dolarla işe başlıyorlar. Maksimum 6 ay çalışıyorlar gemilerde. Direkt yeni sözleşme yaparlarsa uzar tabii ki ancak çoğu 6 ay çalışıp 3 ay tatil yapıyor. Az çalışıyorlar, bir çok meslek grubuna göre çok daha risksiz, ancak çok daha fazla para kazanıyorlar. Herkes sürünürken o evini arabasını almış, biraz daha çalışsa iki üç ev daha alır kiraya verir cillop gibi yaşar.

O yüzden meslek seçimini paraya göre yapman en doğrusu bence.

Matematiğe yönelip bilgisayar mühendisliği olun bence. Ama çok çalışmanız lazım. Ya da bilgisayar tamircisi olun. İyi bir meslek değil gibi ama parçacığa göre fiyatlar değişir.
Bilgisayar mühendisleri ne iş yaparlar hocam?

Onun esnaflığında iyi para var ama çok garanti bir meslek değil sermayede lazım dükkan açacak ama bence üniversite için en iyi tercih bilgisayar mühendisi olup yazılıma yönelmek donanım kısmından daha iyi yazılım kısmı yazılım mühendisliği ile aynı işi yapıyorsun hem ama daha yüksek ücretleri var donanım bilginde olduğu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…