Meslek seçimi

Senin bileceğin iş, tavsiyeyle olmaz ve bir hayli geç de kalmışsın. Eğer ilham aldığın, hayalini kuruduğun bir meslek yoksa, kendi kişiliğine ve tercihlerine göre meslekler bulup bu meslekleri ders çalışabilme kabiliyetine göre en az sayıya indirmelisin. Sonrasında okumak için şehir ve üniversiteye göre kendince seçim yaparsın.
Resim e karşı ilgiliyim sıkıntı ise İyi çizdiğimi zannetmiyorum.

Resim e karşı ilgiliyim sıkıntı ise İyi çizdiğimi zannetmiyorum.
Kimse hiçbir şeyde iyi değil. İlginiz varsa ona yönelin. Resim kurslarına gidin ve kendinizi geliştirin. Ben İngilizce Öğretmeni olmaya karar verdiğimde İngilizce'nin ''i''sini bilmiyordum. İngilizce bölümünü seçtim lisede, yapamıyordum hatta 11. sınıfta 80 soruluk sınavda rekorum 18 netti. Fakat dile ilgim olduğu için 12. sınıfın yarıyıl tatilinde 55-60'larda geziniyordu, tabii ki çalışarak başarabildim bunu. Dediğim gibi önemli olan ilgi ve alakanız, gerisi boş, kötüyseniz gelişirsiniz çünkü isterseniz yaparsınız.

Üniversite okumadım ama okadar çok boş meslek varki iş bulamayan arkadaşlar asgari ücretle fabrikalarda çalışıyorlar.

Üniversite okumadım ama okadar çok boş meslek varki iş bulamayan arkadaşlar asgari ücretle fabrikalarda çalışıyorlar.
Diploma almak için okuyorlar bitirince açıkta kalıyorlar. Kendini geliştirmen lazım sadece ders geçeyim öğrenmesemde olur diyorlar. Ne dil öğreniyor ne de bölümüyle ilgili bir program biliyorlar. Ekmek artık aslanın midesinde tıp dışında diğer bölümler kendini geliştirmeye bakıyor.

Bu sorunun cevabını buradaki kimse bilmiyor. Sen biliyorsun. Lise bitene kadar kendini çoktan tanıman gerekirdi. Şöyle ilerde kendini nerede görmek istediğini hayal et, daha sonra o işi ve çalışma şartlarını araştır. Gerçeği senin hayal ettiğin gibi değildir belki. Veya hayalinden de iyidir kim bilir.

Hangi üniversitesi değil çalışacağım mesleği bile secmedim.

Ayiptir söylemesi bunca senedir ne yapiyorsunuz?
Genelde secilecek ve hayaldeki mesleklere 6 yasindayken karar veriliyor oradan söyledim.
Hangi meslege ya da bölüme ilgiliyseniz onu secin elbette, simdi size parasi cok diye su meslegi yapin dememiz yanlis olacaktir.

Sevgiler :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı