Meslek seçiminde kararsızım

Makaleler
3
Merhabalar, 15 yaşındayım ve artık kendime bir hedef koyup bunun doğrultusunda pes etmeden adım atmak istiyorum. Fakat halen hangi mesleği seçeceğim konusunda kararsızım. Bana göre insanlar paradan çok ilgili olduğu alanlarda okumalı ama ben bu ilgi alanlarım arasından karar veremiyorum. Ben bilimi ve teknolojiyi seven biriyim. Yani bilgisayarcı olmaktan, yazılım mühendisliğine, pilotluğa kadar ilgim var. Ama karar veremiyorum. Nasıl kendime oturacak bir meslek bulabilirim veya ilgilendiğim alanda önerileriniz var mı? Mesela yazılım mühendisliği düşündüm ama izlediğim videolara göre günün çoğu masa başında geçiyor ve sosyal aktivite çok az. Ayrıca şu an İngilizcemin iyi olduğunu da söyleyemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun yazıyorsun işte :) Oyun içi satın alınacak şeyleri belirle ve insanlar para bastıkça para gelir ekibinize. Ve oyun global anlamda büyür ise bir kaç tercümen bulup bir sürü dublaj eklersin oyununa. Buyur meslek sana, belki geleceğin Türk Valve'ı olursun ;)
Haklısın, zaten bu işi oldukça seviyorum ama dediğim gibi sosyal aktivitelerin azalması da beni korkutuyor.

Haklısın, zaten bu işi oldukça seviyorum ama dediğim gibi sosyal aktivitelerin azalması da beni korkutuyor.
Sabah akşam oyun yazmazsın herhalde. Arada bir çık, gez. Ekiple halısaha maçı da yaparsınız miss.
Sana bir taktik vereyim bu arada. Twitch veya Youtube'de bilindik yayıncılarla oyununu paylaş ve oynasınlar. Beğenirler ise oyun yayılır herhalde. Beğenmezlerse de eksikleri düzeltip tekrar önlerine koy. Önereceğim yayıncılar; YT: Enis Kirazoğlu, Dost Kayaoğlu vs. Twitch; PQueen, Can Sungur ve PintiPanda. Bu kişiler hayatta kalma oyunlarını sever diye düşünüyorum.

Sabah akşam oyun yazmazsın herhalde. Arada bir çık, gez. Ekiple halısaha maçı da yaparsınız miss.
Sana bir taktik vereyim bu arada. Twitch veya Youtube'de bilindik yayıncılarla oyununu paylaş ve oynasınlar. Beğenirler ise oyun yayılır herhalde. Beğenmezlerse de eksikleri düzeltip tekrar önlerine koy. Önereceğim yayıncılar; YT: Enis Kirazoğlu, Dost Kayaoğlu vs. Twitch; PQueen, Can Sungur ve PintiPanda. Bu kişiler hayatta kalma oyunlarını sever diye düşünüyorum.
Futbolda iyi olduğumu söyleyeymem, topu bir vuruyorum 200 merte ileri gidiyor. Oyunu da yavaş yavaş ama emin adımlarla geliştiriyoruz. Acelemiz yok.😁 Ayrıca ekip olarak bir şeyler yapmak çok isterim. Mesela mangal. Ama üniversite tarafını hiç bilmiyorum doğrusu. Özellikle ingilizce öğrenme kaygım çok yüksek.

Bana göre meslekler artık ilgi alanına göre değil, para miktarına göre seçilmeli. Geçinmek zorlaştı. Sevdiğin bir mesleği yapsan bile parası az olabilir. İleride sıkıntılar çekebilirsin. Ne de olsa artık bu devirde herşey para. Yaşam kaliten, mutluluğun paraya bağlı. Bu yüzden bu ikisini bir arada bulabileceğin bir meslek seçmelisin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı