Mesleki teknik Anadolu liselerinde sadece erkek mi var?

Nowack

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. 9. sınıfa geçiyorum ve meslekî ve teknik Anadolu lisesi çıktı tercihten. Acaba bu liselerde sadece erkek öğrencimi oluyor yoksa kız erkek karışık mı oluyor? Detaylı cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kız öğrenciler de alıyor fakat çoğunlukla erkek oluyor.

Merhaba. 9. sınıfa geçiyorum ve meslekî ve teknik Anadolu lisesi çıktı tercihten. Acaba bu liselerde sadece erkek öğrencimi oluyor yoksa kız erkek karışık mı oluyor? Detaylı cevap verirseniz sevinirim.

Dostum açıkçası bu çok trajikomik bir soru 😅 bazılarında var bazılarında yok ama sen oraya eğitim için gidiyorsun git oradaki arkadaşlarına sor.

Okuldan okula değişebilir belki ama genel olarak karışık oluyor. Büyük oran erkektir genelde. Bazı liselerde hatta çocuk gelişimi (farklı bir ismi de olabilir) diye bir bölüm oluyor orayı genelde kızlar seçer.

Gittiğin liseye bağlı kardeşim. Bölümlere göre kızlarda fazla oluyor. Gidip de elektrik elektronik alanında, motor alanında fazla kız bekleme.

Meslek lisesinde kızlar genellikle kız meslek lisesi değilse ya yoktur ya da azınlıktır. Az kızın olduğu ortamda (300 erkeğe 5 kız düşer meslekte genelde) o kızların o kadar talep gördüğü bir ortamda ergenlik döneminin etkisiyle ne kadar iğrenç olabileceğini tahmin edemezsin. Boşver o yüzden okulunu oku geç

Gittiğin lisedeki bölümlere bağlı benim okuduğum lisede sadece bilişim ve elektrik bölümü vardı bunlar da pek kızların ilgilendiği bölümler olmadığı için bayağı bir azdı olanlar da bilişim bölümündeydi.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı