Meta Quest 3 için link kablosu önerisi

fazlu

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

F1 ve Assetto Corsa oynamak için Meta Quest 3 VR gözlük aldım. Ancak Air Link ile bağlayınca görüntü kalitesinde düşüş olduğunu fark ettim. Bu yüzden uzun bir kablo alma ihtiyacım ortaya çıktı. Ancak yaptığım araştırmalarda bulduğum kablolar için karmaşık yorumlar olduğu için kafam karıştı. Özellikle bu tarz bir ürün kullanan arkadaşlardan uygun bir kablo önerisi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Kendim bu kabloyu kullanmaktayım, belki daha uygun fiyata aynı işi gören alternatifleri olabilir ancak kullandığım ve hiç sorun yaşamadığım tek ürün olduğu için önerebileceğim başka model bulunmuyor.

Benim anakartımda ön usb-c portu için yüksek watt şarj desteği vardı bu sayede şarjı azalmadan kullanabildim ancak sizin senaryonuzda harcadığından daha az besleme olursa şarjı yavaşta olsa azalacaktır kullanırken bu aklınızda olsun.

Ek olarak kablosuz tavsiyem:

Sim racing ve uçuş için kablo çözümü yeterli olsa da ayakta oynanan oyunlarda kablo büyük rahatsızlık veriyor o yüzden kablosuz çözüm için de ASUS RT-AXE7800 wifi 6E router aldım. (Daha uygun fiyatlı çözümler de mevcut, maksat minimum 5ghz 2400mhz bant genişliği vermesi ve 2,5g lan portu olması)
Bilgisayarı 2.5g portundan bağladım ve kablosuz olarak cihazın max kapasitesi olan 2400 mhz sinyali kesintisiz alıyorum, airlink uygulamasını değil steamin kendi Steam Link uygulamasını kullanıyorum (çok çok daha stabil ve sorunsuz). Kablolu ile aynı hatta bence daha stabil bir performansı mevcut.

Kendim bu kabloyu kullanmaktayım, belki daha uygun fiyata aynı işi gören alternatifleri olabilir ancak kullandığım ve hiç sorun yaşamadığım tek ürün olduğu için önerebileceğim başka model bulunmuyor.

Benim anakartımda ön USB-C portu için yüksek watt şarj desteği vardı bu sayede şarjı azalmadan kullanabildim ancak sizin senaryonuzda harcadığından daha az besleme olursa şarjı yavaşta olsa azalacaktır kullanırken bu aklınızda olsun.

ek olarak kablosuz tavsiyem:

SIM racing ve uçuş için kablo çözümü yeterli olsa da ayakta oynanan oyunlarda kablo büyük rahatsızlık veriyor o yüzden kablosuz çözüm için de ASUS RT-AXE7800 Wi-Fi 6E router aldım. (daha uygun fiyatlı çözümler de mevcut, maksat minimum 5GHz 2400MHz bant genişliği vermesi ve 2, 5G lan portu olması)
Bilgisayarı 2.5G portundan bağladım ve kablosuz olarak cihazın Max kapasitesi olan 2400 MHz sinyali kesintisiz alıyorum, Air Link uygulamasını değil Steam'in kendi Steam Link uygulamasını kullanıyorum (çok çok daha stabil ve sorunsuz). Kablolu ile aynı hatta bence daha stabil bir performansı mevcut.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Anakartımda Type-C hızlı şarj özelliği olan bir port mevcut bu üründe sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Kablosuz olarak söylediğiniz senaryoyu da inceleyeceğim teşekkür ederim.

Benim anakartımda ön USB-C portu için yüksek watt şarj desteği vardı bu sayede şarjı azalmadan kullanabildim ancak sizin senaryonuzda harcadığından daha az besleme olursa şarjı yavaşta olsa azalacaktır kullanırken bu aklınızda olsun.

SIM racing ve uçuş için kablo çözümü yeterli olsa da ayakta oynanan oyunlarda kablo büyük rahatsızlık veriyor o yüzden kablosuz çözüm için de ASUS RT-AXE7800 Wi-Fi 6E router aldım. (Daha uygun fiyatlı çözümler de mevcut, maksat minimum 5GHz 2400MHz bant genişliği vermesi ve 2, 5G lan portu olması)
Bilgisayarı 2.5G portundan bağladım ve kablosuz olarak cihazın Max kapasitesi olan 2400 MHz sinyali kesintisiz alıyorum, Air Link uygulamasını değil Steam'in kendi Steam Link uygulamasını kullanıyorum (çok çok daha stabil ve sorunsuz). Kablolu ile aynı hatta bence daha stabil bir performansı mevcut.

Bu kablo ile bilgisayara bağladığımız zaman şarj oluyor ama aynı şarjda kalıyor ve sınırsız kullanım sunuyor mu?

Benim anakartımda ön usb-c portu için yüksek watt şarj desteği vardı bu sayede şarjı azalmadan kullanabildim ancak sizin senaryonuzda harcadığından daha az besleme olursa şarjı yavaşta olsa azalacaktır kullanırken bu aklınızda olsun.

Sim racing ve uçuş için kablo çözümü yeterli olsa da ayakta oynanan oyunlarda kablo büyük rahatsızlık veriyor o yüzden kablosuz çözüm için de ASUS RT-AXE7800 wifi 6E router aldım. (Daha uygun fiyatlı çözümler de mevcut, maksat minimum 5ghz 2400mhz bant genişliği vermesi ve 2,5g lan portu olması)
Bilgisayarı 2.5g portundan bağladım ve kablosuz olarak cihazın max kapasitesi olan 2400 mhz sinyali kesintisiz alıyorum, airlink uygulamasını değil steamin kendi Steam Link uygulamasını kullanıyorum (çok çok daha stabil ve sorunsuz). Kablolu ile aynı hatta bence daha stabil bir performansı mevcut.
Routerı modeme kablo ile mi bağlıyorsunuz, yoksa kablosuz mu? Bu roterden almayı düşünüyorum ama modeme uzak bir noktaya kurmam gerekiyor. Router interneti kablosuz olarak alırken landan bağladığım pc ve routera bağlı olan quest 3 te verim kaybı olur mu?

Routerı modeme kablo ile mi bağlıyorsunuz, yoksa kablosuz mu? Bu roterden almayı düşünüyorum ama modeme uzak bir noktaya kurmam gerekiyor. Router interneti kablosuz olarak alırken landan bağladığım pc ve routera bağlı olan quest 3 te verim kaybı olur mu?
Ben de bu senaryo ile kullanıyorum, router repeater modunda çalışıyor ve modeme kablosuz bağlı. Bilgisayar router'a 2.5g portundan bağlı, quest 3 de direkt wifi6e ağına bağlı şekilde sorunsuz 2400 iletim sağlıyor, modemin konu ile alakası kalmıyor bu noktada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı