MetaMask cüzdanım hacklendi

Arkadaşlar merhaba, MetaMask cüzdanım hacklendi. Cüzdanıma BNB gönderdiğimde bot kurmuşlar anında transfer ediyorlar. Stake de koinlerim var onları almam ve borsaya transfer edebilmem için BNB'ye ihtiyacım var. Ancsk anında transfer ettikleri için yapamıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Yardım ve destek bölümüne yazdınız mı?

Yaşadığınız duruma gerçekten üzüldüm. Her ne kadar geçmişte kalmış bir olay olsa da, bu gibi durumlar benzer sorunlar yaşayabilecek kişilere bir ders niteliğinde olabilir. Öncelikle gizli kelimelerinizi (seed phrase) ya da özel anahtarınızı kaptırdıysanız, Metamask’ın yardım ve destek bölümü size bu konuda yardımcı olamaz. Çünkü merkeziyetsiz yapının bir dezavantajı da kullanıcı sorumluluğunun tamamen bireyin kendisinde olmasıdır.

Metamask, bir stake cüzdanı olarak kesinlikle kullanılmamalıdır. Neden mi? Çünkü web sitelerine kolayca bağlanabilir ve bu da cüzdanın hacklenme riskini fazlasıyla artırıyor. Metamask daha çok bir köprü görevi görmelidir. Eğer yatırımlarınız büyükse, soğuk cüzdanlar (donanım cüzdanları) en güvenli seçenek olacaktır. Aksi takdirde, fonlarınızı bir borsada tutmak bile daha güvenli bir çözüm olabilir.

Sonuç olarak, kaybedilen fonlar hiç kimse tarafından kurtarılamaz veya geri getirilemez. Ancak, farklı platformlarda stake edilmiş token'larınız veya airdrop haklarınız varsa, bunlar gelişmiş yazılım algoritmaları geliştirilerek kurtarılabilir. Yazılım tecrübeme ve deneyimlerime dayanarak, kurtarma sürecinin garanti içermeyeceğini hatırlatmak isterim. Başarılı bir sonuca ulaşmak için öncesinde detaylı bir durum analizi yapmak gereklidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı