Metasploitable 2'nin web sitesi nasıl açılır?

aszx

Picopat
Daha fazla  
Kendi makinamdan çalıştırdığım Metasploitable 2'yi web sitesine gitmek istiyorum. İzlediğim videolarda IP adresini internete yazıp girebiliyorlardı ben yapamadım. Nasıl yapabilirim?
@julianabonde
@444617

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi makinemdan çalıştırdığım metasploitable 2'yi web sitesine gitmek istiyorum. İzlediğim videolarda IP adresini internete yazıp girebiliyorlardı ben yapamadım. Nasıl yapabilirim?
@julianabonde
@444617

Service Apache2 start falan olmuyor mu kalideki gibi kalide Apache2'yi başlattıktan sonra IP adresi ile giriliyordu oluyorsa deneyin bir.

Service Apache2 start falan olmuyor mu kalideki gibi kalide Apache2'yi başlattıktan sonra IP adresi ile giriliyordu oluyorsa deneyin bir.
Hocam durum şöyle ben bir bilgisayarda dualboot olarak kali kullanıyorum. Başka bir bilgisayarda da sanal makina olarak metasploitable kurdum. Kali wifi ile internete bağlanıyor. Metasploitable ise ikinci bilgisayarda interneti alıyor yani ethernet gibi. Böyle olunca ip adresleri bambaşka oluyor. Metasploitabledeki ip yi kalide internete yazınca birşey çıkmıyor. Bende bir wifi adaptörü var. Rt5370. Bunu sanal makina ayarlarında aktivleştiriyorum. Sana makinada bunu görmüyor. Ama ışığı yanıyor yani çalışıyor. Normal makinadada gözükmüyor. Sanal makinayı kapattığım sıra ana makinada gözüküyor. Yani sorun wifi kartı bağlayamama ve internet serverine girememe.

Hocam durum şöyle ben bir bilgisayarda dualboot olarak Kali kullanıyorum. Başka bir bilgisayarda da sanal makine olarak metasploitable kurdum. Kali Wi-Fi ile internete bağlanıyor. Metasploitable ise ikinci bilgisayarda interneti alıyor yani Ethernet gibi. Böyle olunca IP adresleri bambaşka oluyor. Metasploitabledeki IP'yi kalide internete yazınca bir şey çıkmıyor. Bende bir Wi-Fi adaptörü var. RT5370. bunu sanal makine ayarlarında aktivleştiriyorum. Sana makineda bunu görmüyor. Ama ışığı yanıyor yani çalışıyor. Normal makinedada gözükmüyor. Sanal makineyı kapattığım sıra ana makineda gözüküyor. Yani sorun Wi-Fi kartı bağlayamama ve internet serverine girememe.

Hocam bu sorun Apache2 de de vardı. Sebebi aynı ağa direk bağlı olmaları gerekiyor arada bir işletim sistemi ya da bir cihaz olunca olmuyor.

Sanal makine ayarlarında NAT ağı yerine bridge adaptör ü seçtiniz mi?

Seçtiyseniz ifconfig ya da iwconfig de Wi-Fi adaptörünü görebiliyor musunuz?

Hocam bu sorun Apache2 de de vardı. Sebebi aynı ağa direk bağlı olmaları gerekiyor arada bir işletim sistemi ya da bir cihaz olunca olmuyor.

Sanal makine ayarlarında NAT ağı yerine bridge adaptör ü seçtiniz mi?

Seçtiyseniz ifconfig ya da iwconfig de Wi-Fi adaptörünü görebiliyor musunuz?
Evet hocam seçtim, orda benim wifi adaptörümde yazıyordu onuda seçtim. Metasploitable yi başlattığımız normal işletim sisteminde adaptör gözükmüyor ama ışığı yanıyor. Ne zaman kapatınca adaptör yeniden ana işletim sisteminde aktifleşiyor. İfconfig yaptığımda wlan gözükmüyor. Acaba driver felan mı kurmak gerekiyor metasploitable bin içine?

@444617

Evet hocam seçtim, orada benim Wi-Fi adaptörümde yazıyordu onu da seçtim. Metasploitable yi başlattığımız normal işletim sisteminde adaptör gözükmüyor ama ışığı yanıyor. Ne zaman kapatınca adaptör yeniden ana işletim sisteminde aktifleşiyor. İfconfig yaptığımda WLAN gözükmüyor. Acaba driver falan mı kurmak gerekiyor metasploitable bin içine?

@444617

Hocam iwconfig de gözüküyor mu?

Orada da gözükmüyor. Adaptör de sorun yok normalde Linux da çalışıyor.

Hocam sorunun vm ayarlarında olduğunu düşünüyorum orada olmasa illaki if ya da iwconfig de gözükürdü ve küçük bir ayarla açardık.

Vm ayarlarını iyice kontrol edin derim tekrardan.

Hocam sorunun vm ayarlarında olduğunu düşünüyorum orada olmasa illaki if ya da iwconfig de gözükürdü ve küçük bir ayarla açardık.

Hocam ayarların fotosunu ve ifconfig sonucunu attım. Metasploite tu açmadan önce windows, wifi adaptörü görüyor. Metasploitable ı başlatınca bilgisayarda çıkarma sesi geliyor. Işık hala yanıyor yani adaptör hala çalışıyor. Sanal makinada çalışıyor ama ifconfig veya iwconfig de gözükmüyor.

Hocam yeniden kurdum şimdide bana bir ip verdi ama eth0 da. Ehternet ile ilgili bir bağlantı yok yada windows internete bağlı değil. Birde bu ip eth ip lerine benzemiyor wlan ip lerine benziyor. Kali de netdiscover çalıştırınca eth olarak mı çalıştırmalıyım yoksa wlan olarak mı.

Hocam ayarların fotosunu ve ifconfig sonucunu attım. Metasploite tu açmadan önce windows, wifi adaptörü görüyor. Metasploitable ı başlatınca bilgisayarda çıkarma sesi geliyor. Işık hala yanıyor yani adaptör hala çalışıyor. Sanal makinada çalışıyor ama ifconfig veya iwconfig de gözükmüyor.

Hocam yeniden kurdum şimdide bana bir ip verdi ama eth0 da. Ehternet ile ilgili bir bağlantı yok yada windows internete bağlı değil. Birde bu ip eth ip lerine benzemiyor wlan ip lerine benziyor. Kali de netdiscover çalıştırınca eth olarak mı çalıştırmalıyım yoksa wlan olarak mı.
Ekran görüntüsü 2022-08-24 125920.png

Hocam bu iş böyle olmayacak kali nin kurulu olduğu bilgisayara sanal makina ile metasploitable kursam olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-08-24 122611.png
    Ekran görüntüsü 2022-08-24 122611.png
    34 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2022-08-24 122643.png
    Ekran görüntüsü 2022-08-24 122643.png
    28,7 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran görüntüsü 2022-08-24 123023.png
    Ekran görüntüsü 2022-08-24 123023.png
    28 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
python2 kurulu ise python2 -m SimpleHTTPServer komutu ile yerel bir sunucu oluşturabilirsiniz. Bu komut hangi dizinde çalıştırıldıysa o dizindeki dosyaları gösterir ve o dizinde bulunan index.html dosyasını kullanır. Eğer index.html dosyası yoksa sadece dizindeki dosyalar ve klasörler gözükür. Ve varsayılan olarak 8000 veya 9000 portunu kullanır.

İstediğiniz şey bu mu tam anlamadım. Belki işinize yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı