Metaverse tutacak mı?

Ekşi'de bunun tartışması uzunca yapılmış. Tutacağını ve tutmayacağını savunanlar ikiye ayrılmış. Bence "Konya Uzay Üssü" (!) açılana kadar Türkiye'de tutması zor gibi duruyor.

Tutacağını sanmıyorum. Tutmasında zaten. İyi bir şey sanki.

Sanal gözlüklerle bir MMORPG oyunu yaparlarsa Metin2 veya Knight Online tarzı tutacağına eminim bir RPG delisi olarak.

Hocam metaverse iyi güzelde şu an metaverseyi yapacak bir teknoloji yok. Online oyuna metaverse diyorlar. Oyun yapacaksın karakteri insan yapacaksın al sana metaverse, böyle bir şey değil metaverse.
Daha kat etmesi gereken çok yol var. Şuan için bence çöplükten başka bir şey değil. Ama 20-30 yıla aşırı popüler olacağını düşünüyorum.

Ben sana katılıyorum bayağı şişiriliyor.

Konser bir ara Zombi Rock muydu neydi öyle bir oyunda da vardı, Fortnite'de de oldu. Çok garip bir olay değil bence de.

Belki. Ama şimdi değil. Daha VR gözlükler sadece Türkiyede değil tüm dünyada ortalamaya göre pahalıyken Metaverse için gereken altyapıyı tüm kesimler için ekonomik yapmak uzun sürecektir. İlk önce toplumun belli kesimlerinde kullanılacak ve hatalar ile dolu olacaktır. Daha sonra gerekli cihazların yan sanayi çeşitleri çıkmaya başlayacaktır. Daha sonra insanlar kendi yazılımlarını yazacak ya da Habbo otel gibi kendi odalarını açabilecek ya da ortak alanlarda etkileşime girebileceklerdir. Habbo otel notunu özellikle düşmek istiyorum.
Daha YouTube gibi medya siteleri, sosyal medya siteleri yaygınlaşacaktır. Daha sonra Amazon gibi siteler yaygınlaşacaktır. Konser, miting gibi aktiviteler önce deneysel olarak kullanılacak daha sonra ara verilecektir çünkü aynı anda 2 milyon kullanıcının Alan Walker konserinde olduğunu düşünün en ufak bir kasma, drop olmaması lazım. Onun için de daha çok yolu var.

Biraz daha gelişirse eminimki youtube,instagram gibi hayatımızin bir parçası olacak. Festivaller,konserler, arkadaşlarla takılmak, ticaret,yatırım gibi birçok şey metaverse de bulunmakta. 10 yıl sonra ne kadar gelişeceğini sen düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…