Metebolizma hızının yüksek olması

Makaleler
1
Bu ne anlama geliyor?
Kan fazlası, pıhtılaşma sorunu, 19 yaşında olmak ve panik atakla birleşince duramıyorum yerimde. Sakin kalmak istiyorum sürekli, çok hızlı düşünüp hareket edebiliyorum gerilince.

Bende de tam tersi var. Gerilince aşırı tereddüt ediyorum. Hızlı düşünemiyorum. İsterseniz hafif bir antidepresan deneyebilirsiniz doktorunuza danışıp. Yani duyguları hafifletiyorsa bunu da hafifletir diye düşünüyorum. Ama doktora danışıp söyleyin. Pıhtılaşma için de ilaç kullanabilirsiniz. Biraz gençsiniz ama sorun olmaz diye düşünüyorum ilaç kullanmak. Yani tabii ben söyledim diye gidip ilaç almayın, doktora gidin. Ama o da büyük ihtimalle ilaç verecektir. Psikoloğa ve pıhtılaşma için (adını unuttum bölümün) doktora gitmenizde fayda var. Bu arada psikolog derken psikiyatriydi sanırım, hastanedekine gidin yani.

Çok bilgim yok ama metabolizmanın hızlı olması günlük lavabo ihtiyacını arttırıyor , kilonu düşürüyor. Bilgili olan biri düzeltsin yanlış olabilir dediğim ; yemek öğütme hızı galiba.

Bu ne anlama geliyor?
Kan fazlası, pıhtılaşma sorunu, 19 yaşında olmak ve panik atakla birleşince duramıyorum yerimde. Sakin kalmak istiyorum sürekli, çok hızlı düşünüp hareket edebiliyorum gerilince.
Yüksek metabolizma, vücudunun daha hızlı çalışmasıdır. Eğer yemek yersen hızlı öğütür. Su içmek metabolizma hızını arttırır.

Metabolizmanın hızlı olması, vücudumuzda gerçekleşen yapım/yıkım işlemlerinin hızlı olması anlamına gelir. Daha hızlı olması, daha fazla olması anlamına da gelir. Daha hızlı kas yapar (yeterli beslendiğiniz sürece), daha kolay kilo verir ve daha zor kilo alırsınız. Mesela, ben günde ortalama 2700-3500 kalori alıyorum ve kilomu ancak koruyabiliyorum. Bunun yanında, neredeyse hiçbir zaman üşümem. -6 derece nemli havada sadece ince bir tişört ve hırka ile dışarıda 5 saat gezmiştim. Dahiliye bölümünden randevu alıp bir doktor ile görüşebilirsiniz, gerekli testler yapılır ve nasıl bir yol izlenilmesi gerektiği öğrenilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…