Merhaba Technopatlar,
Ben 16 yaşını bitirmiş 17 yaşına yeni girmiş bir gencim. Yedi senedir Metin 2 denen oyunu oynuyordum. Metin 2 ile tanışmam kuzenim sayesinde oldu, açıkçası o zaman oyunun grafiklerini ve oynanış tarzını beğenmiştim. Oyunda karakterim savaşçı idi, yavaş yavaş oyunu öğrenip hırs yapıp diğerlerini geçmeye çalışıyordum. Bir süre sonra oyun öyle bağımlılık yaptıki geceleri pc başında oturup level atlatmaya çalışıyordum, bir süre sonra bu oyun bağımlı olmayıda geçti ve artık hayatımın bir parçası olmuştu. Bırakmaya çalışsamda bırakamıyor, daha çok bağlanıyordum.Artık öyle olmuştuki son SBS'ye sabah kalkıp oyunda pazar kurup gitmiştim. Tek kişi ile karakterimi 71 seviye yaptıktan sonra bilinmedik bir
sebep yüzünden banned yedim ve 5 senelik serüvenden sonra Metin 2 Türkiye oynamayı bıraktım. Bu sefer ise PvP oynamaya başladım. PvP ilede 2 sene geçirdikten sonra sonra artık oyunda kendime göre rakip bulamadığım için ve küçük çocukların oyuna bulaşıp bana abilenmesi yüzünden oyunu bıraktım.
Oyundaki izlenimlerim ise;
1-) Oyun günden güne bağımlılık yapıyor zaman harcamaktan başka bir işe yaramıyor.
2-) Oyun SİZE SÜREKLİ psikolojik sorunlar yaşatıyor.
3-) Oyunda iyi olmak için ister istemez oyuna TL yatırıyorsunuz.
4-) Oyunda iyi olmak için sanal hırsızlık yapıyorsunuz.
5-) Oyun ailevi,ahlaki ve dini değerleri düşürüyor.
6-) Oyunda küfür ve cinsellik olduğu için küçük çocukların ahlaki durumu kötü etkileniyor.
7-) Oyunu oynadıkça göz sağlığınız düşüyor buna kendim dahilim 4,25 numara gözlük kullanıyorum.
Sürekli pc başında olduğunuz için ailevi bağlarınız kopuyor,aileniz ile sizin aranızda anlaşmazlıklar doğuyor.
9-) Hipnoz etkisi yaratan ''Enter the East'' müziği kulağa hoş gelip sürekli oyunu hatırlatıyor ve sizi oyuna sürüklüyor.
Sizlerinde değerli yorum, görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum.