Maksimum 100TL'ye on numara işlemciyi nerden bulacak? G3258 bile 215TL. LGA775 piyasada yok artık ancak ikinci el alabilir ucuza onu da tavsiye etmem. Bence yeni sistem toplanmalı.
Yeni bir işlemci alabilirsin ama yeni bir sistem toplaman daha iyi olur. Sistem de değil anakart, işlemci ve ekran kartı gerekirse de güç kaynağı. Yetmezse biraz RAM alırsın geri kalan eski parçaları kullanırsın.
Evet işte 2. el alınabilir lakin 2. el ürün tavsiye etmem özellikle de işlemci çünkü 2. el bileşenlere güvenemiyorum. Eğer durumu varsa o sisteme anakart, ram ve işlemci alarak güncelleyebilir kalan parçaları da zamanla alır. Ben eski sistemime öyle yaptım şuan ekran kartı, güç kaynağı ve kasa almak için bekliyorum. Tabi arkadaşın bütçesi yoksa o zaman dediğin gibi 2. el ucuza geçici olarak LGA775 bir işlemci alabilir. Fakat şimdikinden ne kadar tatmin eder orası bilinmez. Az para harcamış olsa da boşa harcamış olur zannımca.
Arkadaşlar, Pentium4 ile Core2Duo E serisi işlemcileri karşılaştırmışsınız. Güldürmeyin beni P4 çıkalı 13 seneyi geçti. Bırakın kassın. Tek çaren işlemci değiştirmek. İyi günler.