Metin2 sunucusu nasıl kurulur?

ALFAİS

Femtopat
Katılım
6 Eylül 2020
Mesajlar
19
Elimde 8 GB RAM, i5 8 nesil işlemci, MIX150 ekran kartlı bir laptop var. Kenarda duruyor. Onu değerlendirmek istiyorum. Küçüklükten beri aklımda Metin2 PvP sunucusu kurmak var. Kiralamak yerine kendim kurayım dedim. Deneyimli biri yardımcı olabilir mi? Nelere ihtiyaç var, çok maaliyetli mi? (Reklam vermeyeceğim.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla arkadaşlarınla takılacağın bir sunucu kurarsın. 7/24 hızlı bir bağlantıyla açık kalması gerek sistemin. İnternet yavaş olursa, disk yavaş kalırsa, RAM yetersiz kalırsa, işlemci yavaş kalırsa sunucuda çökme, lag gibi durumlar ortaya çıkar. E çok kişi girince ev sisteminde bunlar kaçınılmaz olur. Ciddi iş yapmak istiyorsan kiralamalısın. Arkadaşlarımla takılsam yeter dersen de önce modemden port açacaksın. Sonrasında Metin2 PVP server kurulumu yapman gerek. Bunun için epey bir dosya ve uygulama lazım. Sanal makine var, veritabanı var, sunucu dosyaları var... Var da var. Uğraşırım dersen:

https://www.youtube.com/watch?v=p21uCWxHq-k

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Maliyetin yalnızca internet ve elektrik kadar olacaktır. Eğer kalabalık bir sunucu yürütmeyi planlıyorsan sağlam bir upload hızının olduğundan emin ol. Aksi takdirde kalabalık sunucunun isteklerini yerine getiremezsin.

Bunun dışında ister makinende sanal makine altında istersen direkt olarak FreeBSD kurulumu yapıp daha içerisine Server Files dosyalarını çıkartarak sunucuyu hazır hale getirebilirsin. Bundan sonrası ise tamamen konfigürasyon ve server files kalitene bağlı olarak değişiyor. Bu adımı da atlarsan geriye kalan tek şey kendi pack'ini senin IP'ne sahip olacak şekilde oluşturmak. FreeBSD üzerinden startı vereceksin ve kendi ağından sunucuna bağlanacaksın. Baktın sunucuya bağlandın, modem üzerinden bilgisayarının IP adresine portları açacaksın ve hayırlı olsun. Artık kendi sunucuna sahipsin.
 
Kankam aylik 25 30 TL fiyata sunucu kirala. Hem cok bilgin yoksa kiraladigin yer kurulum yapar. Elektrik masrafi + internet ile ayni fiyata geliyor. Kiraladiginda en azindan Full acik olur ve lag falan yasamazsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı