Metro Arayüzü: İyi mi, Kötü mü?

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.181
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Microsoft'un Windows 8 ile birlikte bize sunduğu Metro arayüzünü siz nasıl buldunuz? Klasik Windows masaüstü kullanımını mı yeğlersiniz, yoksa yeni Metro arayüzünü öğrenmeye mi çalışırsınız? Şahsen pek çok kullanıcının "Masaüstüm nerede?" diyeceğini düşünüyorum. Aslında masaüstü orada ama yeni alınan bir bilgisayarın ilk açılışında bir Metro ile karşılaşınca pek çok kullanıcı şaşıracaktır bence... Peki sizce nasıl?
 
Hatta Stardock fırsattan istifade Windows 8 Başlat Menüsünü geri getiren bir uygulama çıkartmış:

"Start8
Bringing back the Windows® “Start” menu

The Windows 8 Consumer Preview is available and has taken the Windows interface to a whole new level. Unfortunately, the preview did not come with a desktop feature that the world makes use of billions times a day, the “Start” menu. Luckily, we have a solution!

Start8 brings the “Start” menu back to Windows 8. This product is free and is available now! Enter your email address below to receive a download link.

Features
- Adds a “Start” menu to the Windows 8 taskbar
- Enables quick access and searching of your installed applications
- Adds Run... option via right-click menu
- Adds Shutdown... option via right-click menu
- Choose a custom Start button image
System requirements
- Windows 8 Consumer Preview
Download Start8 now
Provide your email below to receive a download link for Start8!"

Stardock Corporation - Software - Start8 adresinden indirilebiliyor
 
Sana katılıyorum, bilgisayar açıldığında direkt olarak masaüstü çıksa daha iyi, ayrıca dediğin gibi yeni arayüzü öğrenmek zorunda kalacağız. Kötü olan başlat yerindeki aradığımız çoğu şeyi en azından 1-2dk bulmak için uraşıcağız.
 
Bence olması gereken bu. Artık Windows'un ezber bozması gerek. Windows yıllaca sürdürdügü pencerelerden vazgecip degisik görsellere deginmeliydi. Hatta ben bunu Vista'da bekliyordum. Kendilerinin yıllarca rakipsiz olduklarına inandılar fakat apple firması akıl dolu hamlelerle windows u sarstı. Artık Microsoft her windows sürümünde ezber bozmalı.
 

Geri
Yukarı