Metro: Last Light oynarken fanlar çok hızlı dönüyor

SHER-LOCKED

Megapat
Katılım
26 Ekim 2017
Mesajlar
7.806
Makaleler
2
Çözümler
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar RX 5700 XT Pulse modeli. Isınma olmuyor (74-75) fazla ama fanlar %70 civarı dönüyor. %70 civarı dönerken 67 derece falan bu arada. Çok ses geliyor. Nasıl düzeltebilirim?
 
Olay o değil. Normal ayarlarda %70 oluyor. Ve sadece Metro'da oluyor.
Metro serisi ekran kartını oldukça kullanan bir oyun ve birazda optimizasyon sorunu olan bir oyun diye biliyorum. Bende Metro Last Light ve özellikle Exodus oynarken ekran kartı cayır cayır yanıyordu mübarek. :D Tam olarak anlayamadım fan hızı %70 iken Metro oyununda 74-75 derece mi oluyor yoksa 67 derece mi oluyor?
 
Metro serisi ekran kartını oldukça kullanan bir oyun ve birazda optimizasyon sorunu olan bir oyun diye biliyorum. Bende Metro: Last Light ve özellikle exodus oynarken ekran kartı cayır cayır yanıyordu mübarek. :D tam olarak anlayamadım fan hızı %70 iken metro oyununda 74-75 derece mi oluyor yoksa 67 derece mi oluyor?

67 derece civarı oluyor. Normalde bu kadar hızlı olmadığı için konu açtım.
 
67 derece civarı oluyor. Normalde bu kadar hızlı olmadığı için konu açtım.
Bence yine de fan ayarı yapabilirsiniz. FurMark gibi test programlarında ekran kartının sıcaklığına göre deneyerek fan ayarı yapabilirsiniz. Zira ha FurMark testi ha Metro serisi aynı işlevi görüyor ekran kartı kullanımında. :D Fan ayarından kastım fanın çalışma hızını düşürebilirsiniz yani.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı