Marlboro Touch
Kilopat
Merhabalar, iyi geceler diliyorum. Seriyi bitirdim (Metro Exodus - Metro 2033 Redux - Metro: Last Light Redux şeklinde ilerledim, Exodus'un grafiklerini gerçekten çok merak ediyordum). Tüm seri bittikten sonra biraz inceleme yapma imkanı buldum ve tüm oyunların kendince iyi ve kötü sonlara sahip olduğunu öğrendim. Benim Metro: Last Light Redux ile ilgili anlamakta güçlük çektiğim bir husus var ancak ondan önce biraz açıklama yapmakta fayda var diye düşünüyorum: İncelemelerim neticesinde yanlış yorumlamadıysam eğer Metro Exodus'u iyi sonla, Metro 2033'ü kötü sonla ve Metro: Last Light'ı kötü sonla bitirmişim ancak şöyle bir handikap var; Metro Exodus'taki oyun tarzımın birebir/tıpatıp aynısını Metro 2033 ve Metro: Last Light için de uyguladım. Metro: Last Light'taki yaptıklarıma dair:
Biraz fazla detaya girdiğimin farkındayım ancak kötü sonla bitirdiğimi fark edince duruma hiç anlam veremedim, biraz da keyfim kaçtı denebilir. Gözden kaçırdığım bir ara sahne mi oldu, yoksa yanlış bir karar mı aldım gerçekten en ufak bir fikrim yok. Eğer iyi sonla bitirenler varsa ya da konuya dair herhangi bir fikri olan varsa merak ediyorum: Tam olarak neyi yanlış yaptım ya da neyi gözden kaçırdım? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
- Kara Derili (Dark One) isimli varlığa oyunun başından sonuna kadar hiçbir şekilde ateş açmadım.
- Yatarken kitap okuyan ve sonrasında beni görüp teslim olan kişiliğe ateş açmadım, yalnızca emin olmak adına bayılttım.
- Bana saldırmadığı sürece hiçbir varlığa ateş açmadım. Sırf bu sebeple oyunun bazı bölümlerinde gizli gitmeye çalıştığım için gaz maskesinin filtre süresinin dolmasından ötürü defalarca kez zor durumda kaldım ancak yine de ölmedim (Filtrenin son 1 dakikası kaldığı anda gaz maskesini çıkarıp belirli bir süre kirli havayı soludum ve tam bilinç kaybı yaşayacakken gaz maskesini 5 saniye kadar takıp ardından filtrenin süresinin bitmemesi için yine çıkarttım. Bu yöntemi defalarca kez uygulayarak ilerledim).
- Çeşitli ikamet alanlarındaki toplulukların sohbetlerini dinledim ve elimden geldiğince çevirip anlamaya çalıştım (Türkçe yama onların sohbetlerini çevirmiyordu), çevremde denk geldiğim "Mermi" isteyen kişiliklere yardımcı oldum.
- Pavel'le esir düştüğümüz bölgedeki tüm mahkumları serbest bıraktım.
- Pavel'le ilerlerken bir uçak enkazının içerisine girdik ve çeşitli halüsinasyonlar gördükten sonra bilinç kaybı yaşadık, uyanır uyanmaz ilk olarak Pavel'in gaz maskesini taktım (takılı değildi nefes alamıyordu).
- Otorayla ilerlerken bir mülteci topluluğuna denk geldim ve yakınlarının haydutlar tarafından esir alındığını öğrendim. Kurtarmak için ilerlerken burada pek çok kişiyi öldürdüm ve tren içerisinde eziyet gören bir kadın ile bir odada eziyet gören bir kadını kurtarmayı başardım (Hatta odadaki kadına eziyet eden adamla göğüs göğüse kavga etmeye başlamıştık ve kavga sonunda adam belki silahını bırakıp teslim olur diye ilk onun ateş etmesini bekledim.)
- Bir balıkçı topluluğunda gezerken (sanırım ismi böyleydi) bir çocuğun ayıcığını kaybettiğini öğrendim. Çocuğun ayıcığını poligondan alıp kendisine teslim ettim.
- Kızılların evleri, mekanları yaktığı bir bölüm vardı adını tam anımsayamıyorum orada elimden geldiğince gizli ilerlemeye çalıştım ancak hem gaz maskesinin filtresinin tükenmek üzere olmasından ötürü hem de gizli kalmayı daha fazla sürdüremememden dolayı çeşitli çatışmalara girdim.
- Lesnitsky, Anna'yı esir alıp kalkan olarak kullandığında sözünü bitirmesine müsaade etmeden kafasına nişan alıp ateş açtım.
- Lesnitsky'yi öldürmedim, bayılttım.
- Pavel'i öldürmedim, yaşamasına yardım ettim.
- Kara Derili ile ilerlediğimiz ortak serüvenimizde saldırılmadığı sürece sürece hiçbir yaratığı öldürmedim (Birkaç tanesi saldırmıştı onları öldürdükten sonra diğerleri uzaklaşmıştı), ek olarak yaratıkların yuvası olan bir bölgeden geçiyorduk ve ben yine hiçbirisine ateş açmadan hızla uzaklaştım. Başka bir bölümde ise Gizli kalmayı daha fazla sürdüremedikten sonra ateş açan insanların ise neredeyse tamamını öldürdüm.
- Anne Ayı (Sanırım Anne'ydi emin değilim) ile yaşadığımız çatışmadan sonra bir an için üzerime doğru koştuğunu zannettim ancak bölgeden uzaklaşmaya çalışıyormuş, bir yere uzandığını görünce yaratıkların ona saldırmaya başladığını gördüm. O yaratıkları öldürdüm ve sonra ayağa kalkıp bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu. Normalde bir şey yapıp yapmama konusunda kararsızdım ancak bu ayıyla çatışmaya girmeden önce Kara Derili "o sadece çocuklarını koruyor" tarzında bir yorum yapmıştı ona ithafen öyle bir karar aldım.
Son düzenleme: