Mevcut internet hızı laptop yüzünden tam olarak kullanılmıyor

Barış Ergül

Kilopat
Daha fazla  
Evimde GigaFiber internet var ancak 10 yıllık laptopumun dahili Wi-Fi kartı ile yalnızca 15Mbit'ini kullanabiliyorum. Sanırım dahili kartın ağ standartı 802.11n. Aygıt yöneticisinde ağ adaptörünün gelişmiş kısmında bir sürü ayar var ancak çoğunu anlamadım. Herhangi bir şekilde alabileceğim hızı arttırabilir miyim? Dahili kartı yeni nesil bir kartla değişmek mümkün mü? Uyum sorunu yaşar mıyım?

Bir de az önce 15 çıkarken şimdi ise tekrardan hız testi yaptığımda ise 45Mbit çıktı. Acaba Wi-Fi kartım arızalı mı? Kablolu hiç denemedim ama telefonum ile 5GHz üzerinden 300Mbit hıza ulaşabiliyorum. Yani internet ile ilgili herhangi bir sorun yok

Son düzenleme:
Evimde GigaFiber internet var ancak 10 yıllık laptopumun dahili Wi-Fi kartı ile yalnızca 15Mbit'ini kullanabiliyorum. Sanırım dahili kartın ağ standartı 802.11n. Aygıt yöneticisinde ağ adaptörünün gelişmiş kısmında bir sürü ayar var ancak çoğunu anlamadım. Herhangi bir şekilde alabileceğim hızı arttırabilir miyim? Dahili kartı yeni nesil bir kartla değişmek mümkün mü? Uyum sorunu yaşar mıyım?

Bir de az önce 15 çıkarken şimdi ise tekrardan hız testi yaptığımda ise 45Mbit çıktı. Acaba Wi-Fi kartım arızalı mı? Kablolu hiç denemedim ama telefonum ile 5GHz üzerinden 300Mbit hıza ulaşabiliyorum. Yani internet ile ilgili herhangi bir sorun yok.

Dostum cihaz eski olduğu için Wi-Fi kartının maksimum desteklediği hız miktarı düşüktür kendin yeni bir Wi-Fi kartı alıp takabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum cihaz eski olduğu için Wi-Fi kartının maksimum desteklediği hız miktarı düşüktür kendin yeni bir Wi-Fi kartı alıp takabilirsin.

Evet doğru, eğer yeni kart alacaksam dahili olmasını tercih ederim. Ama alacağım herhangi bir yeni nesil kart benim laptopum ile uyumlu olacak mı onu bilemiyorum. Bu noktada bilgili birinin yardımı lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın içinde büyük ihtimalle Mini PCI-E Wi-Fi kartı var.
Bu kartı 5 GHz destekleyen bir kart ile değiştirebilirsiniz.

Şu anki Wi-Fi kartınız ile hızlarınız normal.

Kablo kullanın derim ama laptopunuz eski ise kablo ile de 100 Mbps'ye takılacaktır.
Eğer ethernet portu biraz daha yeni ise 1000 Mbps kullanabilirsiniz ama büyük ihtimalle işlemci yüzünden 200 Mbps civarında takılacaktır.

İşlemci yeterse 5 GHz USB adaptörü veya Mini PCI-E kartı ile 200-300 Mbps civarı alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı