Mevcut RAM'in piyasada olmaması sorunu

umut.samil

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben DDR4 2133MHz Team Elite 8 GB RAM kullanıyorum tek slot halinde. 5 yıl sonunda 8 GB Bellek performansının bana yetmediğini fark ettim. Piyasada iste benim belleğimin satıştan kalktığını gördüm 2.el satın almak dışında ne yapabilirim? 8+8 16 GB kullanmak istiyorum.
Aynı markanın 2400MHz olan modeli var ondan alsam olur mu? Ya da başka ürünlerin 2133 MHz ve üstü olan modelleri var anakarta uyumlular lakin bilgisayarda uyumsuzluk problemi olur mu? Ya da tek seçenek elimdeki mevcut RAM'i çıkarıp yenisini mi almak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mhz ve Cl değerleri aynı olursa sorun yaşamazsınız. Mhz değeri yüksek olsa da bildiğim kadarıyla otomatik olarak diğer RAM ile aynı hızda çalışıyor. Aynı değerlerde herhangi bir 8GB RAM kullanabilirsiniz.

2x8 GB Kit'ten kastınız nedir? şuan ram fiyatları uçmuş hocam elden çıkarıp yeni ram almak istemiyorum
Mhz ve Cl değerleri aynı olursa sorun yaşamazsınız. Mhz değeri yüksek olsa da bildiğim kadarıyla otomatik olarak diğer RAM ile aynı hızda çalışıyor. Aynı değerlerde herhangi bir 8GB RAM kullanabilirsiniz.
hocam sorun yok 2400 alırım 2133 olarak çalışsın benim açımdan problem yok ben çok fazla anlamıyorum yanına ek 8gb alabileceğim CL ve voltaj değerleri uyuşan alternatif bir ram önerebilir misin?

Merhabalar mevcut ramin freaknasının pc4 17000 / 2133 olduğunu öğrendim aynı frekans aynı mhz olan ram alsam olabilir mi acaba

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı