Mevcut SSD'yi Samsung ile değiştirmek fayda sağlar mı?

Kastettiğiniz M.2 SSD mi? Eğer M.2 SSD ile SATA arasında kaldıysanız M.2 SSD çok da şart değil bence PC açılışlarında fazla bir etkisi olmaz.
M2 ssd diye biliyorum Samsung pma91 di herhalde.
Aldığın laptop umarım PCI-E 4.0 destekli bir işlemci ve anakarta sahiptir yoksa M.2 boşa gidecek :D
İ7 11800h ve HM570 anakart.İçinde zaten ssd vardı ama düşük hızlı olduğu için değiştirme yaptım.Samsung PM9A1 ssd koydum.
Yeter ama oyun için az. Sizin kullanımınıza bağlı olarak değişir. Ben şu an da Windows 10'u 120GB ile kullanıyorum.
Windows o kadar yer kaplıyor mu ki,yoksa sizin ki ekstra uygulamalar ile birlikte mi ?
Ben pc yi fazla doldurmam,şuan win7 var oyun resim müzik uygulama hepsi 50 gb yer kaplıyor pc mde.
HM570 anakart pci 3.0 diye gözüküyor intel sitesinde Intel® Core™ i7-11800H İşlemci (24M Önbellek, 4,60 GHz'e kadar) Uyumlu Ürünler | Intel

Aldığım SSD Samsung PM9A1 pci 4.0 gözüküyor.
Monsteri aradım durumu anlattım uyumluluk sorunu falan çıktı mı diye ama yok dediler cihaz dağıtıma çıkmış bile.Bir sorun olur mu ?
@BerkayZ87
@XPLSG @Emre İnanoğlu ?

Son düzenleme:
M2 ssd diye biliyorum Samsung pma91 di herhalde.

İ7 11800h ve HM570 anakart.İçinde zaten ssd vardı ama düşük hızlı olduğu için değiştirme yaptım.Samsung PM9A1 ssd koydum.

Windows o kadar yer kaplıyor mu ki,yoksa sizin ki ekstra uygulamalar ile birlikte mi ?
Ben pc yi fazla doldurmam,şuan win7 var oyun resim müzik uygulama hepsi 50 gb yer kaplıyor pc mde.
HM570 anakart pci 3.0 diye gözüküyor intel sitesinde Intel® Core™ i7-11800H İşlemci (24M Önbellek, 4,60 GHz'e kadar) Uyumlu Ürünler | Intel

Aldığım SSD Samsung PM9A1 pci 4.0 gözüküyor.
Monsteri aradım durumu anlattım uyumluluk sorunu falan çıktı mı diye ama yok dediler cihaz dağıtıma çıkmış bile.Bir sorun olur mu ?
@BerkayZ87
@XPLSG @Emre İnanoğlu ?
Herhangi bir sorun olmaz hocam sadece gereksiz olmuş olacak çünkü 3.0 hızında çalışacak, 4.0 olmasının bir anlamı olmayacak.

1645258954596.png

120GB (Windows + programlar) Yetiyor ama en ufak şeyde direk dolabiliyor o yüzden en az 240GB almanız iyi olur. 500 ve 1TB çok rahat ettirir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı