Mevki nasıl bulunur?

Order S

Hectopat
Öncelikle ben bir sağ kanat veya bek oyuncusuyum. Boşluk bulduğum yerden attığım koşular ile defansı rahat bir şekilde açıyorum. Bununla beraber ise defans yapımda gayet kuvvetli. Fizik gücüm aman aman bir şey olmasa da, rakibin dengesini bozabilmek, pas koridorlarını kapatmak, pas alışverişini kesmek gibi daha nice yeteneklerim var. Örneğin rakip sol kanat oyuncusu topu sağına çekip vuruş yapma imkanı tanıyınca ben orada bitip açıyı kapatıyor ve takımımı kontraya çıkarıyorum. Ancak sorun şu ben kendimi bir yere ait hissetmiyorum ne sağ kanat ne orta saha ne de sağ bek nedense. Bunu nasıl aşabilirim ve mevkimi nasıl bulabilirim? İşte tam bu noktada iş biraz yol ayrımına giriyor yani şöyle acaba sağ kanat mı olsam yoksa sağ bek mi diye. Sağ kanat halime pek güvenmiyorum açıkçası çünkü maç esnasında kendimi takımındaki sağ kanat oyuncusunu beslemeye adıyorum ve işede yarıyor. Ancak diğer bi sorunda şu bek halimede pek fazla güvenmiyorum çünkü pas görüşlerimde çok hata var defansım kuvvetli olsada pas kalitesi oyunun gidişatını çok aleyhime çeviriyor. Sizce mevkim ne olmalı?

Son düzenleme:
Kendini en rahat hissettiğin mevkide oyna.

Öyle bir mevkim yok maalesef :D

O zaman iki mevkide kendini dene bir analiz yap ben hangi mevkide daha iyiyim hangi mevkide oynamaktan zevk alıyorum bir bak kafanda bir analiz yap o zaman cevap ortaya çıkacaktır.

Yeni Futbol Sisteminde Pas görüşü kötü olan oyuncular her mevkide yetersiz hocam, kalecinin bile oyun takip ve görüş yeteneği olması gerekiyor, pas görüşü kötü olan oyuncular günümüzde eski tabirle"kalas stoper" olarak yer edinemiyorlar kolay kolay, defans oynayın diyeceğim fakat pasör defans her zaman kendini belli eder, ben yerinizde olsam oyun görüşümü geliştirip libero gibi oynamaya çalışırım diğer yetenkleriniz anlattığınıza göre buna yeterli gibi, hem defansiz yönünüz var hem ofansif, regista kavramanı araştırabilirsiniz

Öncelikle ben bir sağ kanat veya bek oyuncusuyum. Boşluk bulduğum yerden attığım koşular ile defansı rahat bir şekilde açıyorum. Bununla beraber ise defans yapımda gayet kuvvetli. Fizik gücüm aman aman bir şey olmasa da, rakibin dengesini bozabilmek, pas koridorlarını kapatmak, pas alışverişini kesmek gibi daha nice yeteneklerim var. Örneğin rakip sol kanat oyuncusu topu sağına çekip vuruş yapma imkanı tanıyınca ben orada bitip açıyı kapatıyor ve takımımı kontraya çıkarıyorum. Ancak sorun şu ben kendimi bir yere ait hissetmiyorum ne sağ kanat ne orta saha ne de sağ bek nedense. Bunu nasıl aşabilirim ve mevkimi nasıl bulabilirim? İşte tam bu noktada iş biraz yol ayrımına giriyor yani şöyle acaba sağ kanat mı olsam yoksa sağ bek mi diye. Sağ kanat halime pek güvenmiyorum açıkçası çünkü maç esnasında kendimi takımındaki sağ kanat oyuncusunu beslemeye adıyorum ve işede yarıyor. Ancak diğer bir sorunda şu bek halimede pek fazla güvenmiyorum çünkü pas görüşlerimde çok hata var defansım kuvvetli olsa da pas kalitesi oyunun gidişatını çok aleyhime çeviriyor. Sizce mevkim ne olmalı?

Pas görüşlerimde hata var demişsiniz atağa yönelik oynamanız sizin için daha iyi olur ama sizin de memnun kalmanız gerekiyor o mevkiden st daha iyi oynarsınız gibime geliyor. Hem top çalmadada iyisiniz kendi bölgenizden kontra çıkartabiliyorsan ataktada iyi oynayabilirsiniz bence tabii kondisyon çalım ve atağınızda iyiyse.

Pas görüşlerimde hata var demişsiniz atağa yönelik oynamanız sizin için daha iyi olur ama sizin de memnun kalmanız gerekiyor o mevkiden st daha iyi oynarsınız gibime geliyor. Hem top çalmadada iyisiniz kendi bölgenizden kontra çıkartabiliyorsan ataktada iyi oynayabilirsiniz bence tabii kondisyon çalım ve atağınızda iyiyse.

Birebir oynamada biraz pürüzler var onları giderebilmek için çalışıyorum eğer başarırsam iyi bir sağ kanat, sol kanat veya sağ-kanat beki olabilirim. Aslında joker oyuncu işlevi de görebilirim diye düşünüyorum şutlarımda iyi OOS vesaire gibi mevkilerde iyi iş çıkarabilirim.

Birebir oynamada biraz pürüzler var onları giderebilmek için çalışıyorum eğer başarırsam iyi bir sağ kanat, sol kanat veya sağ-kanat beki olabilirim. Aslında joker oyuncu işlevi de görebilirim diye düşünüyorum şutlarımda iyi oos vesaire gibi mevkilerde iyi iş çıkarabilirim.

Atağa yönelik daha iyi olur sizin için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı