Mevlana, doğduğu yer Horasan Fars ülkesi olduğu ve şiirlerini, mektuplarını Farsça yazdığı için Fars (İranlı), Rubailer'deki (günümüz Türkçesiyle) şu dizelerinden dolayı Türk kabul edilir: “Beni yabancı yerine koymayın ben bu mahalledenim/Ben sizin mahallenizde kendimi arıyorum/Düşman gibi görünüyorsam da düşman.Mevlana'nın Türk mü? Fars mı? Rum mu?
Fars diye biliyorum.Mevlana'nın Türk mü? Fars mı? Rum mu?
Hocam aynı anda aynı şeyi attık galibaMevlana, doğduğu yer horasan fars ülkesi olduğu ve şiirlerini, mektuplarını farsça yazdığı için fars (İran'lı), Rubailer'deki (günümüz türkçesiyle) şu dizelerinden dolayı Türk kabul edilir: “Beni yabancı yerine koymayın ben bu mahalledenim/Ben sizin mahallenizde kendimi arıyorum/Düşman gibi görünüyorsam da düşman.
Biraz öyle olmuşHocam aynı anda aynı şeyi attık galiba![]()
Net bir bilgi yok. Moğolların Anadolu'da olduğu dönemde yaşadı, kaynaklar yok olmuş olabilir.Arkadaşlar internette okuduklarım kopyala yapıştır yapmışsınız gerçek bir bilgisi fikri olan yok mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.