Mezun kalmak mı yatay geçiş yapmak mı?

Salvatore55

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar mühendisliği istiyorum 140 bin civarı bekliyordum 200 bin geldi. Mezuna bırakmalı mıyım bilmiyorum aslında mantıklı gibi ama mental açıdan bunu kaldırabileceğimi düşünmüyorum çünkü bu sene çalıştığım kadarını asla yapamadım denemelerde 100-150k arası geliyordu sınavda da bunu yapamamak motivasyonumu çok düşürdü. 1 sene daha fazla şekilde çalışacağıma da inanmıyorum öyleki son 1 2 ay derslerden çok bunalmıştım sinir krizleri geçiriyordum ek olarak dershaneler çok pahalılandı aileme çok yük olmak istemiyorum.
Yatay geçiş yapmak çok mantıklı geliyor ama bu konuda pek yorum göremedim. Aklıma yatan şey daha sevdiğim merak ettiğim dersler olduğu için daha verimli çalışabilirim diye düşünüyorum.
Sizin fikriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yatay geçiş olayı tamamıyla şans işi ve YKS puanının da etkisi var yatay geçişlerde yani tamamıyla yatay geçişe bel bağlamak, pek mantıklı hareket olmayacaktır. Eğer istediğiniz üniversite ve bölümü gelmiyorsa mezuna bırakmanızı tavsiye ederim. Mental olarak kaldırmak zor da yapacak bir şey yok, okumak istemediğiniz bir üniversitede okumanın psikolojisi daha kötü. Bundan emin olabilirsiniz.

Bro yatay geçiş iyice zorlaştı PC de kolay bir bölüm değil şartlarına bak. Mezuna kalmak gözünü korkutuyorsa da kalma bence ben de öyle istemeyerek kalıp salak gibi sonraki sene geçen seneye göre -30k yaptım.

Bilgisayar mühendisliği istiyorum 140 bin civarı bekliyordum 200 bin geldi. Mezuna bırakmalı mıyım bilmiyorum aslında mantıklı gibi ama mental açıdan bunu kaldırabileceğimi düşünmüyorum çünkü bu sene çalıştığım kadarını asla yapamadım denemelerde 100-150k arası geliyordu sınavda da bunu yapamamak motivasyonumu çok düşürdü. 1 sene daha fazla şekilde çalışacağıma da inanmıyorum öyleki son 1 2 ay derslerden çok bunalmıştım sinir krizleri geçiriyordum ek olarak dershaneler çok pahalılandı aileme çok yük olmak istemiyorum.
Yatay geçiş yapmak çok mantıklı geliyor ama bu konuda pek yorum göremedim. Aklıma yatan şey daha sevdiğim merak ettiğim dersler olduğu için daha verimli çalışabilirim diye düşünüyorum.
Sizin fikriniz nedir?
Dikey geçiş sizin için mantıklı bir seçenek olabilir. Yatay geçiş de yks puanının önemi bu sene arttırıldı artık yks'de yüksek bir puan almadan yatay geçiş yapmak baya zor.

Yatay geçiş yapma işi düşünüldüğü kadar kolay değil çünkü bölümde çok yüksek ortalama yakalaman lazım. Ben mezun senemde üniversite kazanan biri olarak iyi ki ilk senemde iyi kötü bir yere girmemişim diyorum. Mezun senesi 12.sınıf kadar yıpratıcı olmaz zaten.

Merhaba, yatay geçiş olayı tamamıyla şans işi ve YKS puanının da etkisi var yatay geçişlerde yani tamamıyla yatay geçişe bel bağlamak, pek mantıklı hareket olmayacaktır. Eğer istediğiniz üniversite ve bölümü gelmiyorsa mezuna bırakmanızı tavsiye ederim. Mental olarak kaldırmak zor da yapacak bir şey yok, okumak istemediğiniz bir üniversitede okumanın psikolojisi daha kötü. Bundan emin olabilirsiniz.

İstediğim bölüm geliyor ve çok sosyallik arayan bir insan değilim. Kaldığım ilçe çok küçük bir yer imkanlar çok kısıtlı gezilecek yer, AVM, kafe, insanlar, spor eğlenilebilecek imkanlar zaten burada yok. Hayatım aşırı sıkıcı bir rutin şeklinde geçiyor. Çok kararsızım.

@Salvatore55 anlıyorum, istediğiniz bölüm geliyorsa o hâlde tercih edebilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun. 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı