Mezun mu tıp mı?

Ülkeyi kötülemek ve yakınmak yerine herkes ülkesi için mesleğini görevini en iyi bir şekilde yerine getirirse daha iyi olur. Burada ülkem berbat değil hangi bölümü seçmeliyiz tartışması yapıyoruz.
Boş boş savunmalarla gelmeyin buraya, ülkenin hali belli kimse kusura bakmasın zoruna gidenin de gitsin.
Bu ülkede gençler okusa bile garanti bir gelecek kuramıyor kendine.
 
Merhaba arkadaşlar, kafam çok karışık ve burayı ailem gibi gördügüm için size derdimi anlatmak istiyorum. Belki yön vereniniz olur. Ben 18k yaptım tıp fakülteleri geliyor. Ailemin ekonomisi orta halli gelecek için bana bakıyorlar denilebilir. Ama ben tıp için mi varım bilemiyorum. Ben çocuklugumdan beri matematige fizige ilgi duyarim sorularini cozunce zevk alirim bir esya bozulur kucuklukten beri yapmaya calisirim. Arastiririm yeni seyler öğrenirim. Uzay bilim teknoloji ilgi alanlarimdir. Ama tıp is garantisi dolgun maasi ortami sosyal cevresi iyi olan bir meslek. Ben biyolojiden nefret ederim sinavda bile zorla calistim. Kan tutar beni yaralara bakamam ama sırf ailem uzulmesin seneye nasıl bir sinav olacak bilmedigim için tip yazmaya gerek ailem gerek hocalarim tarafindan zorlaniyorum. Istedigim muhendislik uzay mühendisliği 6.5k da bunun için mezuna kalmak mantıklı mı yoksa tıpı yazıp gelecegimi kurtarıp ailemi mi mutlu edeyim? Kafam çok karışık. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim size. İyı forumlar dilerim.
Sizce ne yapmalıyım?
Bugün aileni kurtarırsın ama ilerde kendini kurtaramazsın. Kan tutar diyorsun. Zaten başlayınca kan görmeye başlayacaksın. Mesleğini sevip sevmemen belli değil. Zaten kendin demişsin uzay bilimi istediğini. İleride hep düşünürsün acaba uzay bilimi seçseydim ne olurdu diye.
 
Boş boş savunmalarla gelmeyin buraya, ülkenin hali belli kimse kusura bakmasın zoruna gidenin de gitsin.
Bu ülkede gençler okusa bile garanti bir gelecek kuramıyor kendine.

Beğenmiyorsan ne diye halen buradasın yurt dışına git. Şikayet etmek yerine uyum sağlamak gerekli arkadaş o yüzden tıp okumalı mıyım diye konu açtı. Artık ülkemizde iş Yok açız diyeceğinize iyi bölümler kazanıp iş garantili üniversiteler seçin. İlk 20.000'deki üniversiteler gayet iyi meslekler edindiren yerler.
 
Biyolojiden nefret edip tıp okumak mı? Bunu birden fazla kez düşünmen hata.

Ailen seni gerçekten seviyorsa kararına saygı duyar ve sen ne istersen onu yaparsın. İstemediğin bir mesleği sırf bu basit getirilerinden dolayı icra etmek saçmalık.
 
İyi olduğun bir bölümde işsiz kalmazsın. Tıp da bir memuriyettir. Memur kafası zihniyetinden çıkmak lazım dostum. Ve uçak mühendisliği bölümü için sadece 6.5k yapma zorunluluğun da yok. Birçok kaliteli üni. var senin sıralamana. Tıp yazıp hayatını mahvetme. Aileni sevindirmek diye bir olgu da yok. Bu senin hayatın, onların istediği hayatı yaşama gafletine sakın ola düşme. Hayalini peşinden koş. Sevdiğin bölüm sana para da getirir merak etme.
 
Yarın sabah zorla 7'de kalkacaksın hastaneye gideceksin, hastalara bakacaksın, gerekliyse ameliyat yapacaksın ve gün sonuna kadar belki de çok sıkılacaksın. Böyle bir yarını 14600 defa falan yaşayacaksın. Sence tıp mı?
Kanka doktor olmak isteyen bir insan hasta bakmaktan sıkılacağını sanmıyorum. Sıkılırsa da ya parası için istiyordur ya da kendini garantiye almak için. Doktorlar nöbetlerle felan rahat 14+ saat çalışıyorlar ve devlette çalışırsan 10 bin- 14 bin arası alıyorsun. En iyisi kendi mesleğini seçip, işinin başına geçmek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı