Mezun olmak için tüm dersler verilmeli mi?

Nişantaşı Üniversitesi’nde 2 yıllık RTV okudum. Akabinde, 4 seneye tamamlayayım diyerek 2020 yılında AÖF Maliye’ye dikey geçiş yaptım. Şimdi baktım da 5 yıldır okuyorum. 5 yıldır ne yapıyorum anlamadım. Mezun olmak için tüm dersleri vermek mi lazım? Bir de bu nereye kadar böyle gidecek? En son “yeter artık, geçemiyorsun, bay bay” demesinler :D

1749164412121.png

Dikey geçişle geçmiş olduğunuz AÖF maliye bölümünde 3 yıldır okumaktasınız 4 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 7 yıl ön lisans programlarında 4 yıldır iktisat fakültesinde 4 yıllık bölüm okuduğunuz için 4 tam dönem daha öğrenim hakkınız bulunmakta.

Evet bütün dersleri vermen lazım. Yönetmelik okuldan okula değişse de genelde 7. yılının sonunda konsey toplanıyor eğer hala çok fazla verilmemiş dersin varsa okuldan atılma durumuyla karşı karşıya kalabilirsin. Ne olursa olsun eline diplomayı alabilmek için sistemindeki bütün krediyi doldurman yani bütün dersleri vermen gerek 😅

Evet bütün dersleri vermen lazım. Yönetmelik okuldan okula değişse de genelde 7. yılının sonunda konsey toplanıyor eğer hala çok fazla verilmemiş dersin varsa okuldan atılma durumuyla karşı karşıya kalabilirsin. Ne olursa olsun eline diplomayı alabilmek için sistemindeki bütün krediyi doldurman yani bütün dersleri vermen gerek 😅
Evet böyle bir şey var ama çoğunlukla sürekli af çıkartıyorlar.

@samc34, 4 tane FF dersiniz gözüküyor. Mezuniyet şartları genelde 2.00 ortalama ve üzeri de oluyor. Dersleri vermeniz yetmiyor. Dersleri vermenizin yanı sıra genel not ortalamanızın da 2.00 ve üzeri olması gerekir.

Bazı üniversiteler 3 veya daha az dersin kaldığında tek ders sınavı yaparlar bu sınavları verirsen o dersi geçmiş sayılırsın yönetmeliği takip edersin eğer üniversitende varsa bunu kullan şuan 4 taneden kalmışsın varsa birini verip bu haktan yararlan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı