Aslında netlerin güzel kaç bin geldi bu netlerle? Birde ben seneye ilk defa gireceğim ne önerirsin benim için.23 YKS'de beklediğim potansiyeli yapamadığım için mezuna kaldım. 68+ TYT 35+ AYT yapıyorum. Bu yazı nasıl değerlendirmeliyim? Konulardan paslandığımı hissediyorum. YouTube kampları vb. önerir misiniz?
Gayet güzel yazılmış, elinize sağlık. Peki arkadaş için TYT fen, biyoloji, kimya konuları için soru bankası bitirmeli mi?Genel bir deneme alıp çözebilirsiniz. Nerede eksiğiniz var bunu gördükten sonra o konular üzerinden konu çalışmaları ardından soru çözümleri yaparak yavaş yavaş ilerleyebilirsiniz. Ama bu deneme muhtemelen her konu hakkında size fikir vermeyecektir. Yine de aklınızda bulunsun.
Başka bir yöntem de tüm derslerin tüm konularının yazılı olduğu bir çıktı alın(internette bulursunuz zaten güncel olarak muhtemelen ya da satın alabilirsiniz checklist tarzında satılan ürünler oluyordu) bu çıktıyı aldıktan sonra her konuda adına kendinizi nerede görüyorsunuz
1-10 arasından puanlayın
4 ve altındaysa konuya ağırlık verin konu çalışın sonrasında test çözerek pekiştirin
4-7 aralığındaysa soru çözün konu eksiklerini görüp ona göre konu çalışın
7 ve üstündeyse bunu tekrar konusu kısmına alın ve o konudan 1 er 2 şer şekilde test çözerek konuyu tekrar edin.
Netlerine bakacak olursak belli ki konularında eksik var. Konu kavranması için tabii ki soru bankası çözmek gerekiyor. Bitirmeli konusu bence ucu açık bir konu hiçbir kitap bitirilmek zorunda değil. İhtiyaç doğrultusunda bitirilebilir tabii ki bence kişi kendini kontrol etmeli "bu konuda ne derece iyiyim?, bu konuda kendime güveniyor muyum?" bu sorular sorularak bence kendini kontrol ederek soru bankasıyla konuları bitirmek güzel bir çalışma olur. Ek olarak şu an erken olduğu için bir basit ve bir orta derece kaynak üzerinden konuları temizlemek güzel olacaktır bence.Gayet güzel yazılmış, elinize sağlık. Peki arkadaş için TYT fen, biyoloji, kimya konuları için soru bankası bitirmeli mi?
Teşekkürler, faydası olacaktır illaki arkadaşa.Netlerine bakacak olursak belli ki konularında eksik var. Konu kavranması için tabii ki soru bankası çözmek gerekiyor. Bitirmeli konusu bence ucu açık bir konu hiçbir kitap bitirilmek zorunda değil. İhtiyaç doğrultusunda bitirilebilir tabii ki bence kişi kendini kontrol etmeli "bu konuda ne derece iyiyim?, bu konuda kendime güveniyor muyum?" bu sorular sorularak bence kendini kontrol ederek soru bankasıyla konuları bitirmek güzel bir çalışma olur. Ek olarak şu an erken olduğu için bir basit ve bir orta derece kaynak üzerinden konuları temizlemek güzel olacaktır bence.
Belki de kendini iyi görüyorsa orta-zor arası bir kaynak bile alınabilir basit bir kaynak yerine.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.