Mezun senesinde dershane şart mı?

Apex Tai

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar, bu sene sayısal 360k sıralama yaptım ve mezuna kalıp İzmir, Manisa (CBÜ İzmir’e yakın olduğu için) veya Ankara gibi şehirlerde endüstri mühendisliği ya da işletme/iktisat gibi bölümler okumak istiyorum. Bu sene evde hiç verimli çalıştığımı hissetmedim, hissettiysem de çok nadir oldu. Üniversitede okuyup diploma alıp profesyonel spor kariyeri yürütmek istiyorum bir yandan. Annem ve çevredekiler dershane şart gibisinden söylüyorlar ve fiyatlar çok yükseldi, 100 bin TL’den aşağı yok. En verimli çalıştığımı hissettiğim yer kütüphane oldu. Sizce disipline olmak için dershane mi daha mantıklı, yoksa kütüphane + koçluk + haftada 1 soru çözümü için özel ders mi daha mantıklı olur? Ne diyorsunuz?

Mezuna kalan kuzenim, bu sınavda istediği yeri kazandı.

Dershane şart diye bir şey yok. Kendin de rahatça çalışıp karşılığını görebilirsin. Ancak sanırım evde konfor alanın da olduğun için belki verimli olmuyor olabilir, bu yüzden kütüphane de disipli çalışman daha iyi olabilir.

Dershane şart diye bir şey yok. Kendin de rahatça çalışıp karşılığını görebilirsin. Ancak sanırım evde konfor alanın da olduğun için belki verimli olmuyor olabilir, bu yüzden kütüphane de disipli çalışman daha iyi olabilir.

Aynen bence de.

Ailen ile aranı iyi tutmanı öneririm. Mezun senende üstünde iyice baskı olacak üstüne ailen aran kötü olursa daha da kötü geçebilir. İşin psikolojik tarafı da var. Bence kütühane + koçluk + deneme klübü yeterli ama ailen ille dershane diyorsa dershanelerin genelde etüthanesi olur orada da çalışırsın rehberlikçileri olur onunla plan yapabilirsin. Deneme zaten sürekli yaparlar.

Emin ol dershane kendi ayağına sıkmak gibi bir şey olur, beni de zorluyorlar dershane için ama gitmemek için elimden geleni yapacağım.

Fakat bu süreçte kendini planlayıp programlayamayan bir sürü öğrenci oluyor koçluk gibi bir hizmet alman mantıklı olabilir aylık 4-5 bin lira maksimum. Baykuş Mentorluk ve 345 all Star öneririm.

Emin ol dershane kendi ayağına sıkmak gibi bir şey olur, beni de zorluyorlar dershane için ama gitmemek için elimden geleni yapacağım.

Fakat bu süreçte kendini planlayıp programlayamayan bir sürü öğrenci oluyor koçluk gibi bir hizmet alman mantıklı olabilir aylık 4-5 bin lira maksimum. Baykuş mentorluk ve 345 all star öneririm.

Aklımdan 345 allstar almak geçiyor aynen dediğin gibi. Yani bir koçluk lazım diyorsunz değil mi?

Eğer bu zamana kadar hiç ders çalışmadıysanız ve kendinizi programlayamayacaksanız bence deneyebilirsiniz. İyice araştırın tercih etmeden önce.

Ders çalıştım temelimde var denebilir limit türev integral gibi konuları gördüm öğrendim sayılır ama kural ezberleyerek öğrendim.Mantığını kavramadan,ispatını anlamadan öğrendim(tam öğrendim sayılmaz).Tam oturdu dersem yalan olur. Fen kısmım çok eksik oturupta TYT'sini bile hiç bitirmedim özellikle bu sene orayı yukarıya çekmem gerekiyor.Nereden başlayacağımı bilsem çok iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı