Mezun senesinde dershaneye gidilmeli mi?

muhammet77w

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar. Umarım keyifleriniz yerindedir.

Kafam bu sıralar çok dağınık. Bu yıl mesleki liseden mezun oldum. Dalım yazılım geliştirme bölümü. Hedefim: Marmara Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K). Sıralaması en son 85K civarıydı. Asıl hedefim üniversiteden mezun olduktan sonra havayollarının pilot yetiştirme programına katılmak. Mesleki bir liseden mezun olduğum için temelim zayıf. Bu seneki YKS sonucumu aşağıya bırakıyorum;

1721761662210.png

Staj yüzünden çalışacak vaktim hiç olmadı. Çalışma saatlerim sabah 9 akşam 7 şeklindeydi ve eve geldiğimde çok yorgun oluyordum. Ekstradan cumartesi günleride çalışmak zorundaydım. Sadece pazar günlerim boştu ve böyle bir sonuç geldi. Yine de beklediğimden iyi geldi sayılır. Asıl konuya gelelim; Bu sene ailem beni dershaneye verme kararı aldı. Bende iyi olur dedim çünkü 2 yaşındaki kardeşim evde huzur vermiyor, ortamım yok ve en önemlisi disiplin. Yakınlarda kütüphane de yok. Disiplin konusunda da iyi olduğum söylenemez. Bazen 7.30 saatlere kadar çalıştığımda oluyordu ama kalıcı değildi. Bazen 5 saat çalışıyordum bazense 2-3 saati zor görüyordum. Genelde 5.30 saat.

Dershanede ise geç başladığım için fazla gerideyim. Şuanda yaz kursu var ve çoğu konuyu süpürmüşler. Düzenli bir şekilde de gitmiyorlar. Matematikte 3 ayrı hoca giriyor. Biri fonksiyonları bitirip polinomlara geçti. Diğeri bölünebilme kurallarını anlatıyor. Kafam iyice çorba oldu. Evde çalıştığım zaman kendimce bir düzenim vardı. Dershaneden dönünce yorgunlukta oluyor, masanın başına düzgünce geçemiyorum. (Saatler: 09.00 - 17.00). Ekstradan üzerimde bir yük var. Ya kazanamazsam düşüncesi aklımdan çıkmıyor. Babam önemli değil dese de ona yük oluyorum gibi hissediyorum. Ailem çok anlayışlı. Onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.

İlk denemeye girdim. Sonuç çok çok kötü geldi. Deneme çok zordu. Biraz moral bozdu ama yılmak yok. Dershaneyi bırakamam çünkü evde çalışmak imkansız gibi birşey şuan için. Dediğim gibi hem disiplin konusu hem ortam hem de 2 yaşında kardeşim var ve yaramazlıkta level atlamış durumda :).

YouTube'dan çalışırken konuyu daha rahat kavrıyor gibiydim. Çünkü anlamadığımda tekrar tekrar geriye sarabiliyorum. Ya da aynı konuyu farklı bir hocadan dinleyebiliyordum. Soru çözümlerinde anlık takip ediyordum. Kaçırdığım bir yer olduğunda geri sarıyordum. Bilmiyorum... Ne tavsiye edersiniz? Birikmiş bir sürü konu var ve temel zayıf. Biyoloji dersinde hiçbir şey anlamıyorum. Farklı kökenden kelimeler vs.

O gün işlediğim dersi YouTube'daki hocalardan tekrar etmek güzel olur gibi ama eksikler o kadar çok ki hangi birine yetişeyim aklım almıyor. Geometride temel düzeydeyim ama üçgende alan konusunu görüyoruz.

Yaz kursu bitip dönem başladığında her şey düzene girer mi? Ne yapmam gerek? Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıklı, güzel günler dilerim🙂.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gideceğin dershanenin iyi olması lazım, biraz dandik bir yere gidersen bir şey yapman çok zor.
Disiplinin olsaydı Doping Hafıza tarzı bir şey al derdim ama ona da devam etmeyeceğin belli.

Evde düzenli çalışma dershaneye bin basar açıkça söyleyeyim. Ama evde herkes çalışamıyor hocam bu da bir gerçek. Kiminin aklına oyun giriyor kiminin aklına sosyal platformlar. Evde 8-10 veya daha fazla saatleri görebileceğini ve bu düzende istikrar sağlayabileceğini düşünüyorsan dershanedekilerin %85'ine fark atarsın.

Gördüğüm kadarıyla söylersem dershanelerin çoğu konuları geç bitiriyor. Mezunun evde çalışırken en büyük artısı gün tamamen size ait ve istediğiniz sıralamada konulara çalışabilirsiniz. Ama mezun senesinde disiplin olmazsa hiç bir şey olmaz.

Selamlar dostlar. Umarım keyifleriniz yerindedir.

Kafam bu sıralar çok dağınık. Bu yıl mesleki liseden mezun oldum. Dalım yazılım geliştirme bölümü. Hedefim: Marmara Üniversitesi - bilgisayar mühendisliği (m. T. O. K). Sıralaması en son 85k civarıydı. Asıl hedefim üniversiteden mezun olduktan sonra havayollarının pilot yetiştirme programına katılmak. Mesleki bir liseden mezun olduğum için temelim zayıf. Bu seneki YKS sonucumu aşağıya bırakıyorum;

Eki Görüntüle 2262098

Staj yüzünden çalışacak vaktim hiç olmadı. Çalışma saatlerim sabah 9 akşam 7 şeklindeydi ve eve geldiğimde çok yorgun oluyordum. Ekstradan cumartesi günleride çalışmak zorundaydım. Sadece pazar günlerim boştu ve böyle bir sonuç geldi. Yine de beklediğimden iyi geldi sayılır. Asıl konuya gelelim; bu sene ailem beni dershaneye verme kararı aldı. Bende iyi olur dedim çünkü 2 yaşındaki kardeşim evde huzur vermiyor, ortamım yok ve en önemlisi disiplin. Yakınlarda kütüphane de yok. Disiplin konusunda da iyi olduğum söylenemez. Bazen 7.30 saatlere kadar çalıştığımda oluyordu ama kalıcı değildi. Bazen 5 saat çalışıyordum bazense 2-3 saati zor görüyordum. Genelde 5.30 saat.

Dershanede ise geç başladığım için fazla gerideyim. Şu anda yaz kursu var ve çoğu konuyu süpürmüşler. Düzenli bir şekilde de gitmiyorlar. Matematikte 3 ayrı hoca giriyor. Biri fonksiyonları bitirip polinomlara geçti. Diğeri bölünebilme kurallarını anlatıyor. Kafam iyice çorba oldu. Evde çalıştığım zaman kendimce bir düzenim vardı. Dershaneden dönünce yorgunlukta oluyor, masanın başına düzgünce geçemiyorum. (saatler: 09.00 - 17.00). Ekstradan üzerimde bir yük var. Ya kazanamazsam düşüncesi aklımdan çıkmıyor. Babam önemli değil dese de ona yük oluyorum gibi hissediyorum. Ailem çok anlayışlı. Onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.

İlk denemeye girdim. Sonuç çok çok kötü geldi. Deneme çok zordu. Biraz moral bozdu ama yılmak yok. Dershaneyi bırakamam çünkü evde çalışmak imkansız gibi bir şey şu an için. Dediğim gibi hem disiplin konusu hem ortam hem de 2 yaşında kardeşim var ve yaramazlıkta level atlamış durumda :).

YouTube'dan çalışırken konuyu daha rahat kavrıyor gibiydim. Çünkü anlamadığımda tekrar tekrar geriye sarabiliyorum. Ya da aynı konuyu farklı bir hocadan dinleyebiliyordum. Soru çözümlerinde anlık takip ediyordum. Kaçırdığım bir yer olduğunda geri sarıyordum. Bilmiyorum... Ne tavsiye edersiniz? Birikmiş bir sürü konu var ve temel zayıf. Biyoloji dersinde hiçbir şey anlamıyorum. Farklı kökenden kelimeler vs.

O gün işlediğim dersi YouTube'daki hocalardan tekrar etmek güzel olur gibi ama eksikler o kadar çok ki hangi birine yetişeyim aklım almıyor. Geometride temel düzeydeyim ama üçgende alan konusunu görüyoruz.

Yaz kursu bitip dönem başladığında her şey düzene girer mi? Ne yapmam gerek? Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıklı, güzel günler dilerim🙂.

Dershaneye gidiceksen yukarıdaki arkadaşlar gibi sağlam dershaneye gitmen lazım eğer maddi durumla gidemezsen evde çok düzenli olarak çalışman lazım.

Evde düzenli çalışmayla başarabileceğime inanıyorum ama evde maalesef düzgün bir ortamım yok. Çok ses var. Yakınlarda kütüphane desen yok. Dershane birde yorucu oluyor. Konular eksik olunca anlatılandan pek verim alamıyorum. Başka seçeneğim yok gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı