Dershaneye gidilmeli mi?

ilk sene ve mezun senesinde de dershaneye gitmeyip sonunda istediğim yeri ve bölümü kazanmış biri olarak söylüyorum, eğer her sabah kalkıp ders çalışmayacaksan dershaneye git. Ben ilk sene evde rahatım diye salmıştım çok pişman olup ikinci sene çok çalıştım. Mezun senende de nasılolsa evde rahatım diye bu seneki gibi salacaksan dershane şart.

Tamamen senin hatan o zaman hocam. Doğru düzgün takip edersen gayret gösterirsen mezun senesinde bence şart çünkü okul olmadığı için çok boşlanabilir bir düzenin olmalı.

İnsanın stresten uzak kalmaya ihtiyacı var.
Haftanın kaç günü okula gidiyorsun bir de dershaneye gidiyorsun.
Hafta sonları da gidiyorsun canın çıkıyor resmen, bir zaman sonra bunalıyor insan her gün ders ders çekilmez.
Evde çalışır istediği zaman bırakır cebindede para kalır en azından kendine daha çok vakit ayırabilir.

Bu sene çalışmadım mezuna kalacağım dershaneyi pek istemiyorum evde çalışırsam yapabileceğimi düşünüyorum. Dershaneye giden ya da evde çalışan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Disiplinli bir insansan ve ders çalışmayı biliyorsan dershane senin için zaman kaybı olur. Ama kendini kandırmadan dürüstçe düşün.

İnsanın stresten uzak kalmaya ihtiyacı var.
Haftanın kaç günü okula gidiyorsun bir de dershaneye gidiyorsun.
Hafta sonları da gidiyorsun canın çıkıyor resmen, bir zaman sonra bunalıyor insan her gün ders ders çekilmez.
Evde çalışır istediği zaman bırakır cebindede para kalır en azından kendine daha çok vakit ayırabilir.
Bende geçtim bu yollardan okula giderken şart değil ve aksine çok yoruyor zaten fakat mezun senesinde bir düzen oturtmak için şart.

Bende geçtim bu yollardan okula giderken şart değil ve aksine çok yoruyor zaten fakat mezun senesinde bir düzen oturtmak için şart.

Haklısınız şart.
Bence evde çalışılmalı evde düzgün istikrarlı bir şekilde çalışırsa dershane zaman kaybından ibaret oluyor.

Haklısınız şart.
Bence evde çalışılmalı evde düzgün istikrarlı bir şekilde çalışırsa dershane zaman kaybından ibaret oluyor.

Hocam kasabadan gideceğim için zaten benim her gün hemen hemen gidiş geliş 2 saatim boşa gidecek ben normal lise eğitimimde de git gel yaptım aşırı yoruyordu. Stresten uzak sakin ve disiplinli çalışacağımı düşünüyorum kendime bu konuda da güveniyorum açıkçası. Zaten derece hedeflemiyorum istediğim PC mühendisliği gelsin yeterli :)

Dershanenin tek avantajını söylüyorum: Bilemediğiniz soruyu hocayla birebir çözebilmeniz. Evet, başka hiçbir avantajı yok. ben başkalarınında çalıştığını görünce motive oluyorum diyenler için kütüphaneler var. İnternet varsa dünya avucunuzun altında. Babanızın alın teriyle zar zor kazandığı parayı dershane sahibi arabasını yenilesin diye çöpe atmanıza gerek yok. Eğitim adı altında para tuzağı resmen. Arkadaşlarımın hepsi dershaneye gitti. Kazanan da oldu mezuna kalan da. Mezun senemde tüm sınıfı geçtim. Motivasyonum eğer bu dershaneye para verenler zekiyse ben onlardan daha zekiyim oldu.

Evde çalışmanın daha verimli olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki sınıf ortamında herkesin anlama şekli farklıdır. Öğretmenin anlatma şekli farklıdır.
Evde çalışırken onlarca seçenek var istediğin hocayı aç dinle, istediğin kaynağı oku, beğenmedin diğerine geç. Seni yavaşlatacak bir şey yok.
Hocam kasabadan gideceğim için zaten benim her gün hemen hemen gidiş geliş 2 saatim boşa gidecek ben normal lise eğitimimde de git gel yaptım aşırı yoruyordu. Stresten uzak sakin ve disiplinli çalışacağımı düşünüyorum kendime bu konuda da güveniyorum açıkçası. Zaten derece hedeflemiyorum istediğim PC mühendisliği gelsin yeterli :)
2 saat git gel yapacaksan hiç yapma zaten. Günde 2 saat git gel yapsan haftada 10 saat olsa yılda 500 saatten fazla ediyor. 500 saatte ben AYT biyoloji bitiririm.

Evde çalışmanın daha verimli olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki sınıf ortamında herkesin anlama şekli farklıdır. Öğretmenin anlatma şekli farklıdır.
Evde çalışırken onlarca seçenek var istediğin hocayı aç dinle, istediğin kaynağı oku, beğenmedin diğerine geç. Seni yavaşlatacak bir şey yok.

2 saat git gel yapacaksan hiç yapma zaten. Günde 2 saat git gel yapsan haftada 10 saat olsa yılda 500 saatten fazla ediyor. 500 saatte ben AYT biyoloji bitiririm.
Birde hocayı beğendin diyelim birisi geliyor diyorki e hocam ben burayı anlamadım hop ordan da zaman kaybı. Sen anlamadın diyelim hoca birkez anlatır ikinci kez anlatır sonra der sınıfta diğerleride var. YouTube'da açıyorsun istediğin hocayı, anlayana kadar istediğin kere dinliyorsun, kimse de araya girip abuk subuk bişey demiyor.

Tek sorunum deneme işi sadece deneme için dershanenin deneme kulubüne yazılmayı düşünüyorum o da kendimi denemek için sonuçta deneme çözmem gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı