Mezuna Kaldım ve Öğrenci Akbilimi Kaybettim

Onu kaybeden öğrenci de hemen yenisine başvurduğu için bu kart çalıntı muamelesi görüyor. Gişede çıkardığı sesi duymak ve güvenlikçinin muamelesini yaşamak istemezsin
bugün ilkokul birinci sınıf kardeşime çıkarıp ben kullanayım dedim, gişedeki suratsız çirkin kadın öğrenci belgesi fotoğraflı olmalı dedi, ayrıyetten annesi ya da babası gelecekmiş.

Cüzdanda hangisi elime gelirse ona para yüklüyorum.

Burası İstanbul. Şansını çok zorlama Adamlar her gün nelerle karşılaşıyordur bir bilsen

O da ilginçmiş Ablana, babana falan ver bari nasiplensin onlar da
Bu öğrenci belgelerinde bir kod vs birşey var mı? Yoksa sadece belge olduğunu görüp teyit edip ondan sonra mı veriyorlar kartı. Eğer sistemde aratacağı kod barkod falan yoksa sahte bir belge çıkartıp gideyim? Olur mu öyle acaba

Bu öğrenci belgelerinde bir kod vs birşey var mı?
Barkod yok ama okul ve öğrenci numaran yazıyor. Bildiğim kadarıyla onu sistemden sorgulatıyorlar. Çünkü alıyorlar belgeleri arka tarafa götürüyorlar hemen vermiyorlar. Bir 5-10 dakika sürüyor işlem. Bu arada kontrol yapıyorlar sanırım.
sahte bir belge çıkartıp gideyim?
Hocam 1 TL fazla vermemek için sahtekar muamelesi görmeye değmez bence Biliyorum İstanbul için büyük avantaj bu ama değmez cidden başına iş alırsın benden söylemesi.

Bizim Bağcılar şubesi arkaya falan götürmüyor ama belki oturduğu yerde bilgisayardan falan kontrol ediyordur gerek yok. Ben bitirdiğim liseden mezuniyet belgesi almadım acaba hala gidip öğrenci belgesi alabilir miyim? Belgenin peşine de mezuniyet belgemi de alırım

Eyvallah üstad bi gideyim, hiç ümidim yok ama. Eminim, ben mesuliyet alamam deyip vermezler klasik memur davranışları.
Mesuliyetlik bir iş yok aslında. Mezun değilsen öğrencisin demektir bu kadar basit Okuldan atılmadığına göre Yine de memur kafası belli olmaz dediğin gibi

Öğrenci belgesine bile gerek yok aslında. Herhangi bir okula kaydınız varsa zaten sisteme düşüyor. Yani sahte öğrenci belgesi götürürseniz suçlu çıkabilirsiniz anında. Malum 2018 bitiyor. Bu devirde getirdiğin kağıda bakıp da iş yapan kalmadi sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…