Mezuna Kaldım ve Öğrenci Akbilimi Kaybettim

Benim bildiğim kadarıyla, öğrencinin okul ile ilişiği kesildiği zaman zaten kart direk tam karta düşürülüyor. Çanakkale KentKart kullanırken öyle oldu. Kart öğrenci kartı. Ama kullandığımda tam parası kesiyor.

Bende mezuna kaldım. Ve 3-4 ay kadar öğrenci bastım. Sonra binmedim otobüse. Para yükletmek için girdim, kartı uzattım. Bu tam kart dedi. Vize yaptırılması lazım. Bende öğrenci değilim. Öylesine duruyor cüzdanda.

Benim bildiğim kadarıyla, öğrencinin okul ile ilişiği kesildiği zaman zaten kart direk tam karta düşürülüyor.
Yok. Kart yıl sonuna kadar aktif kalıyor. Yılbaşından itibaren tam karta otomatik geçiyor. Güncelleme mesajı gelmediği için. Aralık 31'e kadar kullanmıştım ben de çünkü.

Öğrenci belgesine bile gerek yok aslında. Herhangi bir okula kaydınız varsa zaten sisteme düşüyor. Yani sahte öğrenci belgesi götürürseniz suçlu çıkabilirsiniz anında. Malum 2018 bitiyor. :) Bu devirde getirdiğin kağıda bakıp da iş yapan kalmadi sonuçta.
Bir okula kaydım yok, sorun da orada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir okula kaydım yok, sorun da orada.

O yüzden sahte bir belge ile giderseniz anında fark ederler demek istedim ben de. Normalde bir okula kaydınız varsa İETT'nin sitesinden başvuru yapıp, okuldan bir şey almadan öğrenci kartınızı alıyorsunuz. TC kimlik numarasıyla öğrenci olup olmadığınız anlaşılıyor.
Kısacası çözüm sahte öğrenci belgesi almak değil.

Öğrenci olup kullanmayan birinden rica etmek çok daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı