Mezuna kalmak mı, Üniversite okumak mı?

Emrullah1155

Hectopat
Daha fazla  
Meslek lisesi bilişim bölümünden mezunum, stajımı güzel bir yerde yaptım. Web kısmında çalışıyordum. Şu an kararsızım, hem yazılım kısmında iyiyim hem de babamın yanında yıllardır çalıştım. İki taraftara iyiyim ancak şu an çok kararsızım. Mezuna kalmak mantıklı mı matematik temelim yok. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Sizin yerinizde olsam sıkı bir tempoyla çalışmaya başlarım şimdiden. İyi bir diploma, iyi bir üniversite hayatınızı değiştirebilir. Mezuna bırakma kararı çok zor bir psikolojik süreçten geçer ve mezuna kalmakta zor bir süreç iyi değerlendirin.

Meslekten mezunsan bir daha uğraşmana değmez. Aile bireylerinin yanında rahat çalışırsın. Baktın kendini geliştiriyorsun web application yapan firmalara başvuru yaparsın. Olmadı freelance ve ailenin yanında devam edersin. Bu konuda ailenin fikirlerini de al. Babanın da sana bırakabileceği bir işi varsa üni okumaya değmez. Masrafları vs. çok yüksek olur ve kaybettiğin zamanı da telafi edemezsin. Matematik temelim yok diyorsun. Üni 1.sınıfta sayısal tüm üniler ileri düzey matematik görüyorlar. O zaman ne yapacaksın?

Son düzenleme:
Sizin yerinizde olsam sıkı bir tempoyla çalışmaya başlarım şimdiden. İyi bir diploma, iyi bir üniversite hayatınızı değiştirebilir. Mezuna bırakma kararı çok zor bir psikolojik süreçten geçer ve mezuna kalmakta zor bir süreç iyi değerlendirin.

1 sende ne kadar başarılı olabilirim ve dediğim gibi matematik temelim yok. Çoğu kişi yapay zekanın ileride yazılım sektörünü ele geçireceğini söylüyor ve bana göre biraz öyle gözüküyor. İleride ne olur tahmin etmek zor ve önü açık olur mu bilmiyorum.

1 sende ne kadar başarılı olabilirim ve dediğim gibi matematik temelim yok. Çoğu kişi yapay zekanın ileride yazılım sektörünü ele geçireceğini söylüyor ve bana göre biraz öyle gözüküyor. İleride ne olur tahmin etmek zor ve önü açık olur mu bilmiyorum.

Yani önünde 2 seçenek var:
Ömrünün sonuna kadar oraya buraya koşuşturursun. Tesisatçı ya da sanayide bir işçi olarak fark etmez. Evet parası çok iyi bu işlerin doğru ama bir süre sonra yıpranıyorsun.
Diğeri de masabaşı. Evet herkes masabaşı bir iş ister ama bu süreç kendini geliştirmekle geçer. Örnek vereyim:
A ve B kişisi, C Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu.
A kişisi okurken ve mezun olduktan sonra kendini bir sürü alanda geliştirmiş ve ayrı ayrı başarı belgeleri almış.
B kişisi bitirmek için çalışmış ve mezun olduktan sonra kendini hiç geliştirmemiş.
Sen de iş sahibisin. Hangisini işe alırsın?

İsteyen her türlü başarır. Bahane aramayın.

Yani önünde 2 seçenek var:
Ömrünün sonuna kadar oraya buraya koşuşturursun. Tesisatçı ya da sanayide bir işçi olarak fark etmez. Evet parası çok iyi bu işlerin doğru ama bir süre sonra yıpranıyorsun.
Diğeri de masabaşı. Evet herkes masabaşı bir iş ister ama bu süreç kendini geliştirmekle geçer. Örnek vereyim:
A ve B kişisi, C Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu.
A kişisi okurken ve mezun olduktan sonra kendini bir sürü alanda geliştirmiş ve ayrı ayrı başarı belgeleri almış.
B kişisi bitirmek için çalışmış ve mezun olduktan sonra kendini hiç geliştirmemiş.
Sen de iş sahibisin. Hangisini işe alırsın?

İsteyen her türlü başarır. Bahane aramayın.
Haklısın isteyen başarır ancak ileride yapay zeka beni korkutuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı