Mezunken ne iş yapılır?

Şu an mezunum fakat bir yerde çıraklık yapıyorum. Çıraklıktan ayrılıp maaşlı bir işe girmek istiyorum. Dilden sınava gireceğim ve işten eve geldikten sonra sınava çalışmayı düşünüyorum. Part-time olarak ne iş yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne mezunu olduğunu, alanını ve istediğin mesleği ayrıca çıraklık yaptığın işi de belirtsen bu şekilde daha iyi tavsiyeler çıkabilir.

Anadolu lisesi mezunuyum. Alanım sayısaldı fakat seneye dilden sınava gireceğim. Bilgisayarcıda çıraklık yapıyordum fakat işler iyi değildi. Ailem bir zanaatın olsun diye gönderiyor fakat ileride pek iş yapabileceğini düşünmüyorum.

Şu an mezunum fakat bir yerde çıraklık yapıyorum. Çıraklıktan ayrılıp maaşlı bir işe girmek istiyorum. Dilden sınava gireceğim ve işten eve geldikten sonra sınava çalışmayı düşünüyorum. Part-time olarak ne iş yapabilirim?
az bi birikmişin varsa esnaf kuryelik , aksi takdirde garsonluk , barlarda çalışmak(gece mesaisi olur muhtemelen) markette reyon görevlisi kasa vs. Ayrıca FLO da geçen sene saatlik çalışma vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum. İstediğin kadar saat çalışıyosun mesela haftada bi saat tamam gel diyor adam. Universitede arkadaşlarım yapıyordu.

Az bir birikmişin varsa esnaf kuryelik, aksi takdirde garsonluk, barlarda çalışmak(gece mesaisi olur muhtemelen) markette reyon görevlisi kasa vs. ayrıca flo da geçen sene saatlik çalışma vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum. İstediğin kadar saat çalışıyosun mesela haftada bir saat tamam gel diyor adam. Universitede arkadaşlarım yapıyordu.

Maalesef motorum yok. Kurye olamam. Ben daha çok otellerde çalışmayı düşünüyorum. Otelde ne iş yapabilirim? Ailem çıraklığı bırakıp komi olursan ilerde iş bulamayıp hayatın boyunca tüm gün bulaşık ve kazan temizlersin diyor. Garson olarak da tecrübe şartı var mı? 18 yaşında ilk kez otelde çalışacak birini garson yaparlar mı?

Anadolu lisesi mezunuyum. Alanım sayısaldı fakat seneye dilden sınava gireceğim. Bilgisayarcıda çıraklık yapıyordum fakat işler iyi değildi. Ailem bir zanaatın olsun diye gönderiyor fakat ileride pek iş yapabileceğini düşünmüyorum.

Dil öğrencisiysen ve istediğin buysa bu alanda bir iş ara daha yararlı olur hem tecrübe olarak hem de referans açısından. Mesela otel, turizm ilanlarına bakabilirsin. Kendi istediğin bir alan yoksa eğer zanaat olarak ticaretle alakalı her iş olabilir neredeyse. Bilgisayarcı da ticaret yapar, kendi işini kurar, sanayici de öyle berber de öyle, kendi işini kurar. En çok istediğin işe göre sıralayıp ilanlara bakabilirsin bence. Sanayiciler de gerçekten çok iyi kazanıyor mekaniğe ilgin varsa. Berberler de kılçıksız kazançlar elde ederler mesela. Aralarında en tecrübe isteyen ve zor olanı elektrik ustası olmak ve sanayi ustası olmak. En rahatı da berber bence. :D

Maalesef motorum yok. Kurye olamam. Ben daha çok otellerde çalışmayı düşünüyorum. Otelde ne iş yapabilirim? Ailem çıraklığı bırakıp komi olursan hayatın boyunca tüm gün bulaşık ve kazan temizlersin diyor. Garson olarak da tecrübe şartı var mı? 18 yaşında ilk kez otelde çalışacak birini garson yaparlar mı?

Yeterli ingilizcen varsa bellboy vb. olabilirsin. İyi yerler tabii ki de tecrübe arar, çırak olmayacağın her yer arar.

Mutfakta komi olursan evet yoğunlukla bulaşıkm falan yıkıyor olursun. Aşçılarla şeflerin amelesi oluyorsun kısaca.

Maalesef motorum yok. Kurye olamam. Ben daha çok otellerde çalışmayı düşünüyorum. Otelde ne iş yapabilirim? Ailem çıraklığı bırakıp komi olursan ileride iş bulamayıp hayatın boyunca tüm gün bulaşık ve kazan temizlersin diyor. Garson olarak da tecrübe şartı var mı? 18 yaşında ilk kez otelde çalışacak birini garson yaparlar mı?

Bir hedefin varsa komi, garson vs. bunlara hiç bulaşma bence. Sadece kısa süreli bir iş arıyorsan ve para lazım diyorsan 'kısa süreliğine' yapılabilir.

Dil öğrencisiysen ve istediğin buysa bu alanda bir iş ara daha yararlı olur hem tecrübe olarak hem de referans açısından. Mesela otel, turizm ilanlarına bakabilirsin. Kendi istediğin bir alan yoksa eğer zanaat olarak ticaretle alakalı her iş olabilir neredeyse. Bilgisayarcı da ticaret yapar, kendi işini kurar, sanayici de öyle berber de öyle, kendi işini kurar. En çok istediğin işe göre sıralayıp ilanlara bakabilirsin bence. Sanayiciler de gerçekten çok iyi kazanıyor mekaniğe ilgin varsa. Berberler de kılçıksız kazançlar elde ederler mesela. Aralarında en tecrübe isteyen ve zor olanı elektrik ustası olmak ve sanayi ustası olmak. En rahatı da berber bence. :D

Ben yabancı dil alanında çalışmayı seviyorum. En azından birkaç ay otellerde çalışıp daha sonra üniversite sınavına daha da odaklı çalışmak istiyorum. Fakat ailem dilim iyi olduğu halde sen sınavı başaramazsın diyor. Bir nevi çıraklığa devam etmem için baskı uyguluyor.

Bir hedefin varsa komi, garson vs. bunlara hiç bulaşma bence. Sadece kısa süreli bir iş arıyorsan ve para lazım diyorsan 'kısa süreliğine' yapılabilir.

Üniversiteye gitmek istiyorum fakat şu an çıraklıktan çok komik rakamlar alıyorum. Hemde neredeyse 12 saat çalışıyorum. Dükkanda da verimli ders çalışamıyorum. O yüzden en azından biraz birikim için ve sınav zamanı kaynak kitapları kendi cebimden karşılamak için bir müddet çalışmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı