Tabii ki onu söyleme ihtiyacı bile hissetmiyorum artık her yerde söyleniyor. Eski sistemde Horizon FW'de 30 fps alıp, FSR FG açmıştım karakter yarım saniye sonra dönüyordu. FG teknolojisinin amacını anlamak lazım. Önce upscaling ile ya da grafik ayarlarını kısarak makul fps seviyesine çıkılması lazım. FG'nin amacı hali hazırda aldığın kabul edilebilir fps'i yüksek Hz'li monitörde daha akıcı görünecek hale getirmesi. LS ve FSR 3'ü makul fps alıp denediğimde bile hareketli sahnelerde DLSS FG'ye göre çok kötü, çok rahatsız edici sonuçlar aldım. Yazılım, donanım farkı normal tabii ki.Burada gerçek FPS önemli aslında. Mesela normalde 60 FPS alınıyorsa çok gecikme olmayabilir. LS bile iyi bir FPS'i gerçekten sıkıntısız X2 yapabiliyorsa NVIDIA hayli hayli yapar diye düşünüyorum ancak 20 FPS alındığında gecikmesi gerçekten sıkıntı çıkarabilir.
DLSS 4 MFG'yi en son Indiana Jones oyununda 2K Max Path Tracing ile test ettim. Sonuç:
DLSS kapalı: 10 fps. (Şaka değil)
DLSS 4 Kalite: 60 fps
DLSS 4 Kalite + 4x MFG: 200+ fps
(5080)
Sonuç olarak 10 fps'den 200 fps üzerine çıktım ve monitörüm sabit 165 Hz'de çalıştı. MFG gerçekten monitörden tam performans almak için çok iyi. K/M ile bir gecikme hissetmedim ve Transformer modeli sayesinde native kaliteyle arasında fark edilebilir bir görüntü farkı yoktu. FSR 4'ün de analiz videosunu izlemiştim ve iyi iş çıkarmışlar DLSS 3 seviyesinde hatta biraz daha iyi.