İnceleme Mfy'den alınan parfümler

Öncelikle merhaba. Yaklaşık bir hafta önce konusunu açtığım parfümler dün elime ulaştı, ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum, hem genel bir fikir oluşur almayı düşünenlerde.
Firma sahibi çok ilgili birkaç saat içinde Instagram üzerinden cevap veriyor, aklınıza takılanları sormaktan çekinmeyin yani. Müşteri memnuniyeti olarak 9-10 puanı hak ediyor saygılı bir şekilde cevap veriyor her sorunuza.
Cumartesi sipariş verdim ve pazartesi-salı kargolandı, çarşamba günü de şubeden kendim teslim aldım daha fazla sabredemedim açıkçası 😀
Paketleme için başarılı diyemem kötü de diyemem, kutu içine koyup gönderilmemişti fakat bayağı patpata sarılmıştı. Böylesi daha güvenlidir belki de bilmiyorum.
Şimdi gelelim asıl konumuza, parfümlere.

IMG_1558.jpeg

Ellerinde limmensite olmadığı için tyger koymuşlar onun yerine, sorun etmedim hiç göndermeyedebilirlerdi.

Büyük şişelerle başlayalım:

Y EDP: Kuruduktan sonra orijinaline çok benzettim, 4 mevsimlik güzel elmalı ve hafif tıraş kolonyamsı bir koku, biraz elması baskın gibi hissettiriyor. Koku benzerliği 8-8.5i hak ediyor açıkçası. Açılışı biraz sentetik açılıyor ama. Kalıcılığını sadece kolumda denedim, 5-6 saat sonra kolumu kokladıiımda halen kokusu geliyordu. Yayılımda ilk 2 saat sürekli burnuma geliyordu diyebilirim. Kız arkadaşımın favorisi bu oldu, onu da belirteyim. Genel puanım 8.5-9 arası olur, birkaç hafta dinlendiğinde performansı artar kokusu daha oturaklı olur diye umuyorum.

Imagination: Açılışı çok kötü arkadaşlar, limon kolonyası gibi açılıyor. Biraz abartmışlar limon notasını açıkçası, birkaç saat sonra kendi sabunsuluğuna dönüyor koku. Alacaksanız ve kullanıcaksanız dışarı çıkmadan en azından 20-30 dakika önce sıkın, biraz kuruduktan sonra düzeliyor kokusu. Başta fazlaca limon, sonrası çaylı bir sabun kokusu, çok temiz hissettiriyor. Bu limonu bu kadar agresif olmasaydı evde bile sıkılır açıkçası o derece temiz bir koku. Kokusuna puanım 8-9 aslında ama açılışından dolayı 6-7 arasına çekeceğim maalesef. Şunu da ekleyeyim, kapalı alanlarda 4 mevsim kullanılabilecek bir koku bence, o da temiz hissiyatından dolayı.

Yanında gelen testerları da burada inceleyelim:

Layton: Ben bu kokuyu seviyorum, özellikle kuruduğunda o vanilya notasına bayılıyorum. Açılışı keskin yine bunun da, elması baskın. Kuruyunca güzel ama, ve açılışı o kadar uzun sürmüyor. Vereceğim puan 9, çok sıcak havalar dışında bu da 3-4 mevsim kullanılabilir.

Althair: Bunu özellikle soğuk havalarda merak ediyorum, açılışı fazlaca ağır olduğu için test edemedim ama buram buram vanilya kokusu geliyordu bunda da. Çok kullanır mıyım emin değilim 6 puan verebilirim. Direkt sonbahar kış kokusu, unisex olması lazım ayrıca.

Paradise Garden: Bunun da açılışı çok yoğun, Hindistan cevizi ve nane, yeşil hissiyatı çok yüksek. Kuruyunca da öyle kaybolmuyor bu hissiyat. 30-60 dakika sonra iyice oturuyor koku ve güzel başarılı buldum ben. İlkbahar yaz kokusu, fakat bence sonbaharın başlarında havalar tam soğumamışken de kullanılabilir. Açılışının yoğunluğundan dolayı 6.5 verebilirim buna da, yoksa fena olmayan bir koku.

Tyger: Limmensite yoksa scandal gönderebilir misiniz diye sormuştum, ikisi de yoktu herhalde ellerinde ve tygeri gönderdiler. Çok övülüyordu mfynin tygeri, övüldüğü kadar me var tam anlayamadım açıkçası. Greyfurt baskın bir koku, biraz sentetiklik var. Ferah hissettiriyor ama kötü değil, yine 3 mevsim kullanılabilir gibi geliyor bana, kış harici. Buna da puanım 7.5-8 olur, paradise gardendan daha güzel geldi bana.

İncelemeyi burada noktalıyorum, buradaki parfümlerden sadece y EDP'nin orijinalini denediğim için genel olarak koku yakınlığı gibisinden konulara girmek istemedim, yanlış yönlendirme olmasın iyi olmaz.

Son bir şey daha ekleyeceğim. Muadil parfümleri dinlendirmeyi bu firma da öneriyor, bizzat sorduğumda minimum 15-21 gün maksimum 2 ay dinlendirmeniz fayda sağlar dönütünü aldım. Kokular zaten 1 haftalık taze bir şekilde gönderiliyormuş, alacakların bilgisine.

Ekstra sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım, yanlışım varsa düzeltebilirsiniz daha sağlıklı olur. İyi sosyaller!

Son düzenleme:
Sauvage elixirini aşırı başarılı buluyorum performans olarak orjinali kadar olmasada benzerlik birebir diyebilirim zamanında aventus almıştım yanında tester göndermişlerdi.

@bursa_teksas_16 açılışları dışında genel anlamda ben de memnunum kokulardan, esansları kaliteli olduğunu hissettiriyor. Dinlendirince açılışları da oturur iyice umarım. Kargo parası dışında memnun kaldım alışverişten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı