MG'nin HS modeli alınır mı?

Hocam o kadar Türkiye de köklü markalar varken neden ülkeye yeni girmiş bir otomobil tercih edeceksiniz ki? Yeni araçta Alman eskide Japon Kore grubu tercihim ve tavsiyemdir.
Bence Peugeot'a 2 milyon verecegime, Chery alirim 1.8 milyona daha mantikli. Ama genel olarak dediginizde size katiliyorum.

Merhaba mg HS modelini almayi düşünüyoruz. Faizsiz 300 bin TL seçeneği ile 1.5m kadar nakit var. Bu araçtan daha iyisi var mi bu fiyata?
Ben MG araclarini begenemedim hocam, bana kalitesiz geldi biraz.

Merhaba mg HS modelini almayi düşünüyoruz. Faizsiz 300 bin TL seçeneği ile 1.5m kadar nakit var. Bu araçtan daha iyisi var mi bu fiyata?

Satış ve satış sonrası destekleri kötü.
Medya sektörünün eski patronu olan Aydın Doğan'ın firması, Doğan Otomotiv tarafından getirilen bir markaya açıkçası güvenmiyorum. Otomotiv alanında başarısını kanıtlamış müşterisine değer veren güzel markalar varken sonradan türemiş, galerici mantığı ile satış yapan bir markayı tercih etmenizi istemem. Araç ne kadar iyi olursa olsun, satış ve satış sonrası desteği gerçekten çok önemli.
Bir iş arkadaşım aynı model aracı alacaktı fakat satış ve satış sonrası desteklerinin ne kadar kötü olduğunu fark edince parasıyla rezil olmamak için 2024 Ford Kuga alıp kenara çekildi. Hayatından şu an çok memnun.

Bence Peugeot'a 2 milyon verecegime, Cherry alirim 1.8 milyona daha mantikli. Ama genel olarak dediginizde size katiliyorum.

Peugeot yerine Cherry'i mantıklı bulan birisi bence MG'ye de laf etmemeli. Cherry'i beğenen kişilerin arabanın A'sından anlamadığını düşünüyorum.

Medya sektörünün eski patronu olan Aydın Doğan'ın firması, Doğan Otomotiv tarafından getirilen bir markaya açıkçası güvenmiyorum. Otomotiv alanında başarısını kanıtlamış müşterisine değer veren güzel markalar varken sonradan türemiş, galerici mantığı ile satış yapan bir markayı tercih etmenizi istemem. Araç ne kadar iyi olursa olsun, satış ve satış sonrası desteği gerçekten çok önemli.
Bir iş arkadaşım aynı model aracı alacaktı fakat satış ve satış sonrası desteklerinin ne kadar kötü olduğunu fark edince parasıyla rezil olmamak için 2024 Ford Kuga alıp kenara çekildi. Hayatından şu an çok memnun.

Peugeot yerine Cherry'i mantıklı bulan birisi bence MG'ye de laf etmemeli. Cherry'i beğenen kişilerin arabanın A'sından anlamadığını düşünüyorum.
Bunun nedenini siralar misiniz rica etsem? Peugeot markasi benim fikrimce fiyatina gore ciddi bir kalitesiz marka, araclari kotu degil ama fiyatlari cok yuksek. Elbette Chery'de mukemmel degil ama suanda vergiden dolayi fiyatlari yuksek de olsa 408'e 2 milyon vermekten daha mantikli geliyor bana. Arac satis rakamlarinda Fiat ve Renault ikilisine yaklasmis bir markanin da cekilme vs ihtimali olacagini dusunmuyorum.

Son düzenleme:
Sıfır olarak bu fiyata daha iyisi olduğunu düşünmüyorum. HS güzel, dolu bir araç kullanma fırsatım olmuştu.
Hocam o kadar Türkiye de köklü markalar varken neden ülkeye yeni girmiş bir otomobil tercih edeceksiniz ki? Yeni araçta Alman eskide Japon Kore grubu tercihim ve tavsiyemdir.
Geleneksel üreticiler ve distribütörleri artık insanları soymaya kalkıyor da ondan. Ülkeye saçma sapan arabalar getirip yine saçma fiyatlara insanlara satıyorlar. Yahu dünyanın neresine gidersen git android bilgi-eğlence sistemi ile satılan Megane E-Tech Türkiye'de Renault'un kendi bilgi-eğlence sistemi ve daha küçük ekranla satılıyor. Birde bu araba 1.7 milyon. Kimsede demiyor ki bizim dünyanın geri kalanından eksiğimiz ne? Euro NCAP'ten 1 yıldız alan Dacia Spring'i 900bin TL'ye satıyorlar ya şaka gibi resmen. Keza Doğuş grubu hiç elektrikli otomobil getirmiyor Türkiye'ye. Neden? Servis gelirleri düşecek, yedek parça satamayacak vs. vs. liste uzar gider. Geleneksel markaların ve distribütörlerin artık kendine bir çeki düzen vermesi lazım. 100 yıldır al gülüm ver gülüm birbirleri ile paslaşa paslaşa paraları götürdüler kimsede bunlara ses çıkarmadı. Dünya değişiyor, ayak uyduramazlarsa Nokia gibi olur sonları. Özellikle VW bu sona daha yakın duruyor.

Bence Peugeot'a 2 milyon verecegime, Cherry alirim 1.8 milyona daha mantikli. Ama genel olarak dediginizde size katiliyorum.

Ben mg araclarini begenemedim hocam, bana kalitesiz geldi biraz.

Hocam mg araçlarına kalitesiz deyip neden Cherry tercih ediyorsunuz mg Cherry'den kat kat kaliteli bir araç ayrıca kökü İngiliz'lere dayanmakta ki Peugeot bile Cherry'nin yanında kaliteli kalır. Cherry'nin kronik problemi çok fazla.

Medya sektörünün eski patronu olan aydın doğan'ın firması, doğan otomotiv tarafından getirilen bir markaya açıkçası güvenmiyorum. Otomotiv alanında başarısını kanıtlamış müşterisine değer veren güzel markalar varken sonradan türemiş, galerici mantığı ile satış yapan bir markayı tercih etmenizi istemem. Araç ne kadar iyi olursa olsun, satış ve satış sonrası desteği gerçekten çok önemli.

Peugeot yerine Cherry'i mantıklı bulan birisi bence Mg'ye de laf etmemeli. Cherry'i beğenen kişilerin arabanın a'sından anlamadığını düşünüyorum.

Hocam uzun zamandır okuduğum en mantıklı yazı olabilir elinize sağlık.

Hocam mg araçlarına kalitesiz deyip neden Cherry tercih ediyorsunuz mg Cherry'den kat kat kaliteli bir araç ayrıca kökü İngiliz'lere dayanmakta ki Peugeot bile Cherry'nin yanında kaliteli kalır. Cherry'nin kronik problemi çok fazla.
Hocam belki de siz haklisinizdir ama bana hissiyat olarak cok kaliteli gelmedi nedense, belki de yeterince duzgun inceleyememisimdir. Ama dusununce ayni fiyatlara alinan Fransiz araclarina gore daha kalitelidir.

IONIQ 5 , Peugeot 408 , Volkswagen Taigo bakabilirsin bir de Chery modelleri var.
Bütçeyi aşıyor.

Alman grubu çok pahalı hocam. Japon olarak Toyota corolla alayim diyorum küçük geliyor,cross modelini alsam 1.8m falan o da bütçeyi aşıyor.

Bence Peugeot'a 2 milyon verecegime, Chery alirim 1.8 milyona daha mantikli. Ama genel olarak dediginizde size katiliyorum.

Mg hem tasarım olarak hem de iç dizayn ve donanım olarak gözüme hoş gözüktü. Chery Omoda 5'in tipi pek güzel değil.

Aklımda kuga da vardı fakat dolu paketi bütçeyi aşıyor hocam boş paketine yetiyor o da tamamen boş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı