Manuel ayarlama önerisi verecektim zaten sevgili hocam yazmış. Bunu da düşünebilirsiniz evet. Kendisine sevgiler.CL değerlerini manuel olarak da ayarlarıp düşünebilirsin. Overclock mantığı, belirli bir profile bağlı kalmana gerek yok. Stabil çalışırsa daha düşük frekansın CL değerini yüksekte de kullanabilirsin. Ancak genel mantık, frekans arttıkça gecikme de artar yönünde.
6000 ulaşabileceği maksimumdur.
XMP frekansı 6000 MHz, maksimum frekans değil.
Max. mu, değil mi? İşlemcim 5200 destekliyor, bundan yüksek hızlarda n'olur?6000 ulaşabileceği maksimumdur.
Max. mu, değil mi? İşlemcim 5200 destekliyor, bundan yüksek hızlarda n'olur?
"Destek" olayı base değerler, varsayılan JEDEC değerleri. Overclock dahil değil, daha üstüne çıkabiliyorsun yani.İşlemcim 5200 destekliyor, bundan yüksek hızlarda n'olur?
RAM'in ulaşabildiği maksimum diye biliyorum. Belirtilen değerin üstünde çalışabilen görmedim, belki hocam daha iyi bilir.Max. mu, değil mi?
Ryzen işlemci kullanıyorsan maksimum 5200 MHz desteklemiyor. Web sitesinde yazanlara kulak asma. 6000 MHz Ryzen 7000 serisi için sweet spot, üstüne çıkarsan mavi ekran, çökme gibi sorunlar yaşayabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.