MHz değerleri farklı bellekler beraber kullanılır mı?

alisamet0666

Decapat
Merhaba arkadaşlar. DDR3 1066 MHz laptopum var. Buna daha yüksek veya daha düşük MHz taksam ne olur? Ya da DDR3 yerine DDR4 taksam ne olur? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, farklı frekans bellekler, birbirleri ile çalışırken sorun çıkartmazlar, lütfen insanları gereksiz yere endişelendirmeyin @OtoburPirana . O cümlenin doğrusu;

Sistem de ki anakart hangi Mhz çalışıyor ve en yüksek MHz de çalışan hangi ram'se diğer taktığınız ram ona uygun çalışacaktır.

Örn Anakart 10 Mhz destekliyor. Sizde ki ram 9 Mhz diyelim, 10 Mhz ram takarsanız; taktığınız Ram'de 9 Mhz de çalışır. Yalnız bu sağlıklı ve güzel performans için önerilmez, hep aynı 2 ram takmaya özen gösteririz. Sorun çıkarıp çalışmayacağından değil, performansı sömürmek için, kararlı çalıştırmak için.

DDR3 bir giriş biçimi. DDR3 çentiğe DDR4 takamazsın.

Siz mi yanlış anladınız ben mi bilemedim :) Benim anladığım kadarıyla arkadaş farklı frekanslı iki ram takmayı düşünmüyor, şu anda bulunan 1066 Mhz rami çıkartıp farklı Mhz değerine sahip bir ram takmayı düşünüyor.

Anakartının kaç Mhz desteklediği önemli burada. Anakartın desteklediği değerin üstüne çıkamazsın. DDR3 yerine de DDR4 takılamıyor yukarıda söylendiği gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı