Mi 13 Lite vs Galaxy S20 FE

ıp e laf atıyorduk fakat aynısını xiaomı yapmaya başladı sadece şekildeğişiyor xiaomilerde belirli bir süre sonra sıkıntı çıkıyor uzun süreli kullanılamayan bir telefon
iPhone’a laf atmak ? Xiaomi ile iPhone’un uzaktan yakından alakası yok.

MIUI 14 stabil felan değil. MIUI 12’den beridir batırmaya devam ediyorlar. Arayüz bug dolu. Her güncellemede yeni bir hata ile karşılaşıyorsunuz.
Elimde 5 tane MIUI 14 kullanan cihaz var daha bir tane bug ile karşılaşmadım. MIUI 13 için sabaha kadar eleştiri yazabilirim. Hatta yerden yere bile vurabilirim. Ama kimse kusura bakmasın MIUI 14 taş gibi şuan.

Elimde 5 tane MIUI 14 kullanan cihaz var daha bir tane bug ile karşılaşmadım. MIUI 13 için sabaha kadar eleştiri yazabilirim. Hatta yerden yere bile vurabilirim. Ama kimse kusura bakmasın MIUI 14 taş gibi şuan.
MIUI 14 taş gibiyse, OneUI/Oxygen OS kullandın mı hiç ?

MIUI 14 taş gibiyse, OneUI/Oxygen OS kullandın mı hiç ?
Evet kullandım şuan OneUI özellikle şarj stabilizasyonu konusunda çuvallamış durumda. Samsung zaten alt serileri saldı çayıra mevlam kayıra. FE serileride şuan çok kötü durumda. Özellikle işlemci yükü zirveye çıktı. Samsung bunu yıllardır yapıyor. Bu da bir satış politikası sonuçta o telefon seni tatmin etmeyecek ki gidip yenisini alasın. Xiaomi'nin böyle bir politikası yok 4 yıllık telefonları MIUI 14 aldı ki dediğim gibi 13 bir faciaydı.

MIUI 14 MIUI 13’e göre gayet iyi. Ona bir sözüm yok. Fakat hâlen iyi değil. MIUI 11-9 zamanlarında ki gibi değil. Çok fazla bug ve hata dolu. Güncellemeler stabil değil. Güncellemeden sonra hard reset atmadan kullanılmaz oluyor cihaz.

Tamam bir tane bug örneği söyle. Bug ve hata dolu demek biraz ucu açık bir iddaa. Xiaomi tabi ki kendi segmentinde zaten ucuz telefonlar yapan bir firma ama Samsung S serisiyle karşılaştırılabilecek tek seri mi serisidir. Redmi bir telefona bakıp abi Samsung S20FE daha iyi dersen burada adaletsizlik yapmış oluyorsun.

Bug örneği gayet anlaşılır biçimde. Yakınlık sensörü sorunu hiçbir zaman çözülmedi. Cihazı yeniden başlatdığında açılmaması. (Main Menu’den Reboot yapınca açılıyor.) Güncellemeden sonra kasan arayüz. Daha sayayım mı ?

Xiaomi mi 13, Xiaomi mi 11 Lite, Redmi note 12 pro şuan elimde bakıyorum yakınlık sensörleri çatır çatır çalışıyor. üçünüde başlattım hiç sorunsuz şekilde açıldı. Üstelik üçü farklı Miui 14 sürümleri kullanıyor. Arkaplanda şöyle bir 10 uygulama açalım arayüz donmayı bırak kesik bile atmadı. Bence ezbere konuşuyorsun.

Somut örnek vereyim 13'de mi ev üzerinden fener açarsanız bildirim uygulama çekmecesi bug'a giriyor ve fener kapatılmıyordu. Bak somut bir bug. Öyle kasıyordu falan geçin bunları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…